Pavelec nechytal, Atlanta promarnila velký náskok

Sport Sport, Red Spo, ČTK
2. 1. 2010 8:20
Atlanta prohrála s Buffalem 3:4
Ondřej Pavelec tentokráte nechytal
Ondřej Pavelec tentokráte nechytal | Foto: Reuters

Buffalo - Hokejisté Atlanty promarnili v novoročním utkání NHL na ledě Buffala tříbrankový náskok a prohráli 3:4 v prodloužení.

Hostující Thrashers, kteří do utkání nastoupili bez brankáře Ondřeje Pavelce, si slibné vedení vypracovali v rozmezí 30. až 37. minuty.

Domácí Sabres ale jejich rychlé zásahy nezlomily a zejména zásluhou Jochena Hechta, autora dvou branek a jedné asistence, srovnali skóre. V následném prodloužení pak o výhře Buffala rozhodl Derek Roy.

Vítězné brance předcházel pro Atlantu smolný okamžik. Domácí obránce Tyler Myers nahodil puk z útočné modré čáry do soupeřova obranného pásma a gólman Johan Hedberg se vydal za branku, aby ho zachytil. K překvapení všech se ale kotouč odrazil od mantinelu před branku přímo na Royovu hokejku.

Čtěte také: Winter Classic vyhrál Boston. K obratu přispěl i Krejčí

"Během své kariéry jsem neměl při zakončení odkrytější branku. Byl to šťastný odraz," komentoval rozhodující úder Roy. "Určitě jsme si zasloužili lepší osud. Byli jsme v utkání lepší, ale dá se říci, že na straně soupeře dnes stály odrazy," uvedl Hedberg.

Atlanta prohrála už sedmé utkání v řadě. "Procházíme teď těžkým obdobím, v němž uděláme jednu chybu a soupeř ji hned potrestá," postěžoval si trenér Thrashers John Anderson. "Měli jsme šanci zde vyhrát. Jsem si jistý, že čtvrtý gól by je položil," litoval hostující kouč ztraceného vedení.

Místo toho se Sabres vzepjali k obratu a v druhém utkání za sebou uspěli navzdory tříbrankovému deficitu. Naposledy se stejný kousek povedl před čtyřmi lety Dallasu.

Buffalo - Atlanta 4:3 v prodl. (0:0, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky:
38. a 45. Hecht, 43. Connolly, 65. D. Roy - 30. Kovalčuk, 32. E. Kane, 37. Little.

 

Právě se děje

Další zprávy