Růžička si může oddechnout. Havlátovi se vrátila forma

Ivo Pospíšil, ip
15. 12. 2009 14:45
Havlát zaznamenal v posledních dvou zápasech pět bodů
Martin Havlát
Martin Havlát | Foto: Reuters

Minnesota - Martin Havlát je v celku Minnesota Wild konečně středem pozornosti. Osmadvacetiletý hráč podepsal na začátku nové sezony s klubem šestiletou smlouvu, avšak vstup do sezony mu příliš nevyšel.

Diváci očekávali od ex-chicagského forvarda, který byl v minulé sezoně nejlepším hráčem svého někdejšího klubu, více. Samotnému hráči navíc nepřidalo ani zranění podkolenní šlachy. Až nyní se zdá, že se boleslavský rodák začíná dostávat do optimální herní pohody.

Čtěte také: Eliáš dal dva góly a dosáhl hranice 300 branek v NHL

V posledních dvou zápasech totiž zaznamenal pět kanadských bodů za dvě branky a tři asistence. Navíc hýřil na hřišti aktivitou a připravoval šance i pro své spoluhráče.

Diváci tak již jen očekávají příští domácí zápas s Columbusem, kde budou zvědaví, zda Havlát svou sérii protáhne.

"Posledních pár zápasů se mi sice dařilo lépe než dříve, ale já moc nechci koukat, co bylo předtím," uvedl Havlát na stránkách deníku Startribune.

"Dva dobré zápasy neznamenají, že je najednou vše v pořádku. Cítím se lépe, ale musím v tom i nadále pokračovat. Vím, že mohu ještě lepší," dodal.

A zdá se, že to je to právě to, co chtěl trenér Richards slyšet. Hráč, který podepsal dlouholetý kontrakt, díky němuž si celkově přijde na 30 milionů dolarů, prý konečně nabral správný směr. A podle kouče prý šanci dostane.

"V jeho hře nastala viditelná změna. Vím, že body přijdou, ale o ty teď nejde. Jde o jeho úroveň z hlediska etiky. Když jste se k něčemu zavázal, musíte to dodržet a také vytvářet útočné šance i pro své spoluhráče. A to on už teď dělá," uzavřel kouč.

 

Právě se děje

Další zprávy