Hanzal dal druhý gól, jenže Phoenix neudržel náskok

Sport Sport, Red Spo, ČTK
3. 11. 2009 8:35
Hanzal se trefil letos podruhé, ale k výhře to nevedlo
Martin Hanzal dal letos druhý gól
Martin Hanzal dal letos druhý gól | Foto: Reuters

Glendale - Martin Hanzal vstřelil v pondělním utkání NHL svůj druhý gól v sezoně, porážce Phoenixu s Los Angeles 3:5 ale nezabránil.

Domácí Coyotes i díky asistencím Roberta Langa a Radima Vrbaty vedli ještě minutu před koncem druhé třetiny 3:1, jenže ve zbytku zápasu soupeř čtyřmi góly skóre otočil.

Hlavní zásluhu na tom měl útočník Ryan Smyth, který vstřelil dva góly a na dva přihrál. Vítězný čtvrtý gól zařídil pět minut před koncem základní hrací doby Drew Doughty, který překonal brankáře Jasona LaBarberu ranou z kruhu pro vhazování.

Čtěte také: Columbus zabral. Voráček pomohl dvěma asistencemi

"V druhé třetině měl Phoenix jasně navrch, dali jsme mu hodně prostoru. V třetí třetině jsme chtěli získat převahu zpátky a myslím, že se nám to podařilo dokonale. Každá formace něčím přispěla a hlavní bylo, že jsme hráli jednoduše," uvedl Smyth, jenž 58 sekund před koncem druhé třetiny vstřelil důležitý gól na 2:3.

Stalo se tak po chybě gólmana LaBarbery, který nedokázal v brankovišti pokrýt puk po střele Smythe, jenž stihl objet branku a volně ležící kotouč doklepl do sítě.

"Zaváhal jsem a dal jim šanci dostat se zpátky do zápasu. Byl to zlomový moment," přiznal sebekriticky LaBarbera.

Výsledek zápasu jenom potvrdil, že se Phoenixu letos ve vzájemných duelech s Kings příliš nedaří. Ze tří utkání prohrál dvakrát a inkasoval dohromady 12 gólů, přičemž ve zbývajících jedenácti zápasech dostal jen o pět branek víc.

"Nepodali jsme dnes dobrý výkon. Na konci druhé třetiny jsme jim dali dárek v podobě kontaktního gólu a to rozhodlo. Kdybychom vstupovali do třetí třetiny za stavu 3:1, věřím, že bychom zápas vyhráli," litoval trenér Phoenixu Dave Tippett.

Podceňovaní Islanders opět vyhráli

Už čtvrté vítězství po sobě vybojovali podceňovaní New York Islanders, kteří porazili 3:1 Edmonton. Hrdinou večera se stal obránce Brendan Witt, který poprvé po 861 zápasech v NHL vstřelil v jednom zápase dva góly.

Zápas přitom nezačal pro domácí šťastně. Od 12. minuty prohrávali 0:1, když si přihrávku Ethana Moreaua zpoza branky srazil bruslí do vlastní sítě český obránce Radek Martínek.

V 15. minutě však vyrovnal John Tavares a v druhé třetině přišly velké chvíle Witta. Čtyřiatřicetiletý bek nejprve v 23. minutě dostal svůj tým do vedení 2:1 a o deset minut později přidal třetí branku.

"Máme útočníky, kteří se tlačí před branku, takže se snažím o střelbu. A dnes jsem měl štěstí. Při prvním gólu jsem asi Chabibulina trochu nachytal, nebyl na střelu připravený. Podruhé se mi zdálo, že puk tečoval do branky jeden z jejich hráčů. Když nahodíte puk před bránu, nikdy nevíte, co se stane," prohlásil Witt.

To Oilers se v koncovce trápí. Ve třech z předchozích čtyř zápasů nedali gól, v pondělí se radovali jen díky Martínkově teči.

"Nejsme dostatečně efektivní v útoku ani v obraně. Před vlastní brankou málo padáme do střel, před brankou soupeře nám zase chybí důraz. A o tom všem hokej přeci je. Všechny týmy se dnes soustředí především na obranu, a proto musíme být mnohem produktivnější," konstatoval Ethan Moreau.

Oilers by si mohli vzít příklad ve Philadelphii. Domácí Flyers se v duelu s Tampou museli obejít bez dvou klíčových útočníků Simona Gagného a Daniela Briera, přesto soupeře rozstříleli 6:2.

O kanonádu se postarali především Mike Richards a Jeff Carter, kteří oba vstřelili dva góly a na další přihráli.

NY Islanders - Edmonton 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky:
23. a 33. Witt, 15. Tavares - 12. Moreau. Střely na branku: 37:23. Diváci: 10.846.

Phoenix - Los Angeles 3:5 (1:1, 2:1, 0:3)
Branky:
20. Doan, 21. Hanzal, 35. Upshall (Lang, Vrbata) - 40. a 60. R. Smyth, 16. Kopitar, 47. Justin Williams, 56. Doughty. Střely na branku: 16:27. Diváci: 5.855.

Philadelphia - Tampa Bay 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)
Branky:
9. a 27. M. Richards, 24. a 49. Carter, 20. Hartnell, 27. Laliberte - 26. Stamkos, 55. Halpern. Střely na branku: 31:28. Diváci: 18.667.

 

Právě se děje

Další zprávy