Pittsburgh vítěznou kocovinou netrpí. Kraluje i letos

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
21. 10. 2009 20:09
Pittsburgh z devíti utkání jen jednou prohrál
Pittsburgh zažívá skvělý vstup do sezony.
Pittsburgh zažívá skvělý vstup do sezony. | Foto: Reuters

Pittsburgh - Parádní vstup do sezony prožívají v letošním ročníku NHL hokejisté Pittsburghu Penguins, kteří z devíti dosud odehraných utkání ročníku vyhráli hned osm a vedou celou soutěž. 

Šampiona loňského Stanley Cupu tak nepotkala tradiční "vítězná kocovina", tedy výsledkový i herní útlum, který obvykle provází týmy, jež obhajují v NHL titul.

"Penguins" naopak srovnali rekord, co se úspěšného vstupu do ročníku týče. Šestnáct bodů měly po úvodních devíti utkáních v dvaadevadesátileté historii soutěže na svém kontě pouhé čtyři další týmy.

Čtěte také:

Pavelec zářil i v Montrealu. Padl až v nájezdech
Eliáš dál chybí New Jersey, s týmem ani netrénuje

Jedinou dosavadní porážku zaznamenali "Tučňáci" v utkání proti finančními problémy sužovanému Phoenixu. Zbývajících osm zápasů svěřenci Dana Bylsmy vyhráli s úctyhodným skóre 33:16.

Penguins spoléhají na vyrovnanou sestavu

Největším tahounem týmu je momentálně stejně jako loni Jevgenij Malkin, který stihl v nové sezoně posbírat už jedenáct kanadských bodů.

Jevgenij Malkin se raduje ze svého desátého gólu v playoff.
Jevgenij Malkin se raduje ze svého desátého gólu v playoff. | Foto: Reuters

Alespoň bod má ovšem na svém kontě většina hráčů, krom bitkaře Erica Godarda, Chrise Bourquea, jenž odehrál jen dva zápasy, a samozřejmě obou brankářů.

"Když si každý z nás plní své úkoly a hraje pro tým, jsme jenom těžko k poražení," všiml si po zápase proti St. Louis zkušený bek Jay McKee.

"Řada týmů si dává pozor především na Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina a to je naše výhoda. Nespoléháme totiž jenom na ně, góly umí dávat i ostatní," tvrdí Mc Kee.

K obhajobě titulu ovšem zbývá "Tučňákům" ještě dlouhá cesta vedoucí přes více než sedmdesát dalších zápasů základní části a čtyři kola playoff.

Posledním týmem, jenž dokázal Stanley Cup obhájit, byl v sezoně 1997-98 loňský finálový soupeř Pittsburghu Detroit.

 

Právě se děje

Další zprávy