K Jágrovi nepůjde. Lang se upsal v NHL Phoenixu

Red Spo, ČTK
30. 9. 2009 8:16
Lang podepsal smlouvu jako volný hráč
Robert Lang
Robert Lang | Foto: Reuters

Phoenix - Český hokejový útočník Robert Lang našel krátce před startem nového ročníku NHL působiště a podepsal jako volný hráč smlouvu s Phoenixem.

Uvedl to deník The Arizona Republic, ale podrobnosti kontraktu neuveřejnil.

Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně z roku 1996 hrál v uplynulém ročníku za Montreal, ale na začátku února jej vyřadilo ze hry vážné zranění Achillovy šlachy.

Lang do té doby patřil k hlavním tahounům Canadiens, když si v 50 zápasech připsal 39 bodů za 18 branek a 21 asistencí a byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu za obráncem Andrejem Markovem.

V létě se v Rusku spekulovalo v souvislosti s Langem o zájmu Omsku, kde měl obnovit spolupráci s Jaromírem Jágrem, ale zkušený centr se do Kontinentální ligy nevydal. Bude pokračovat ve své úspěšné kariéře v NHL.

V nadcházející sezoně má rodák z Teplic možnost překonat hranici tisíce zápasů v NHL. Za Los Angeles, Boston, Pittsburgh, Washington, Detroit, Chicago a Montreal odehrál 925 utkání a připsal si 674 bodů za 252 branek a 422 asistencí. V 87 utkáních play off přidal 18 tref a 27 přihrávek.

V kádru Phoenixu je po Langově příchodu už pět českých hokejistů. Barvy Coyotes hájí útočníci Martin Hanzal, Petr Průcha, Radim Vrbata a obránce Zbyněk Michálek.

 

Právě se děje

Další zprávy