Skandál v NHL: Hokejista napadl taxikáře, byl zatčen

Sport Sport, ČTK, Red Spo
10. 8. 2009 13:15
Patrick Kane z Chicaga napadl v Buffalu taxikáře
Patrick Kane (s číslem 88 vzadu)
Patrick Kane (s číslem 88 vzadu) | Foto: Reuters

Buffalo - Zámořská NHL řeší skandál: Hokejista Patrick Kane z Chicaga byl totiž zatčen za napadení taxikáře a obviněn z loupeže druhého stupně a dalších bodů žaloby.

Do problémů se dvacetiletý útočník dostal spolu se svým o rok starším bratrancem Jamesem po pěstní bitce s taxikářem, který je vezl v neděli nad ránem domů z nočního podniku v centru Buffala.

Příčinou sporu byla podle výpovědi taxikáře skutečnost, že neměl na vrácení drobné; z taxy 15 dolarů měl svým zákazníkům vrátit dolar a dvacet centů. Po vrácení dolaru však Patrickovi a Jamesovi Kaneovým řekl, že centy nemá.

V následné hádce došlo i na pěsti, výsledkem byly podle policejního mluvčího tržné rány v taxikářově tváři a zničené brýle.

"Rozlámali mi brýle a roztrhali oblečení. To vše kvůli dvaceti centům," řekl šedesátiletý taxikář Jan Radecki deníku Chicago Tribune s tím, že se zotavuje ze zlomeniny nosu. Prý také vůbec nevěděl, že veze jedničku draftu 2007 a stoupající hvězdu NHL.

Držitel Calderovy trofeje pro nejlepšího nováčka kanadsko-americké soutěže za rok 2008, jenž v minulé sezoně pobíral plat 875 tisíc dolarů, však v neděli před soudem vinu odmítl.

Před soudem by měl stanout také jeho bratranec, který podle taxikáře zasadil první ránu.

"Ten druhý (Patrick) mě mlátil do hlavy, pořád říkal 'ty nevíš, s kým máš co do činění' a bušil do mě dál a dál," popsal incident Radecki. Připomněl, že měl jisté podezření již ve chvíli, kdy dvojici vyzvedl, neboť mu Kaneové zprvu neprozradili, kam chtějí jet.

O Kaneových potížích v rodném městě se rychle dozvěděl také jeho zaměstnavatel.

"Jsme informováni o obviněních proti Patricku Kaneovi. Je důležitou součástí naší organizace a lídr týmu. Stojíme za ním. Ještě stále se shromažďují fakta, takže by bylo předčasné v tuto chvíli cokoli komentovat," stojí v prohlášení Chicaga Blackhawks.

 

Právě se děje

Další zprávy