Kaberle v Carolině skončil. Podobně dopadl i Prospal

ČTK ČTK, Red Spo
28. 7. 2009 23:00
Oba hráči byli vyplaceni ze smlouvy
Obránce Caroliny František Kaberle ustál "péči" dvou hráčů Jezdců - Ryana Hollwega i Blaira Bettse. Jeho tým ustál rychlé vedení New Yorku a vyhrál 3:1.
Obránce Caroliny František Kaberle ustál "péči" dvou hráčů Jezdců - Ryana Hollwega i Blaira Bettse. Jeho tým ustál rychlé vedení New Yorku a vyhrál 3:1. | Foto: Reuters

Raleigh - Český hokejový obránce František Kaberle končí v Carolině. Vedení klubu NHL se podle internetového serveru televizní stanice TSN rozhodlo vyplatit mu dvě třetiny smlouvy pro nadcházející sezonu, téměř 1,5 milionu dolarů, a uvolnilo ho tak ze svých služeb.

O odchodu pětinásobného světového šampiona z Caroliny, které v roce 2006 pomohl k zisku Stanleyova poháru, se spekulovalo už od konce uplynulé sezony.

Pětatřicetiletý bek se totiž v závěru minulého ročníku kanadsko-americké ligy často nevešel do sestavy. Hurricanes navíc v letní přestávce angažovali do obrany řadu nových hráčů.

Čtěte také: Kašpar odchází ze San Jose. Bude hájit dres Flyers

"Tento krok je součástí naší snahy změnit obranu týmu, v které by měli hrát vyšší a urostlejší hráči," vysvětlil generální manažer Jim Rutherford klubové rozhodnutí.

"Děkujeme Františkovi za všechno, co pro náš klub udělal, zejména za vítězný gól v sedmém finálovém zápase Stanleyova poháru v roce 2006," poukázal Rutherford na zřejmě životní branku kladenského odchovance.

Starší z bratrské dvojice a syn někdejšího slavného obránce Františka Kaberleho působil v Carolině od roku 2005. Celkem má na kontě 523 duelů v NHL v dresech Los Angeles, Atlanty a Caroliny.

V play off přidal dalších 32 startů. Ve všech zápasech nasbíral celkem 207 kanadských bodů.

Se svým týmem se pak také rozloučil i Václav Prospal, který skončil pro změnu skončil za podobných podmínek v Tampě Bay.

 

Právě se děje

Další zprávy