Brett Hull se připojí k otci. Bude uveden do Síně slávy

Ivo Pospíšil, ip
24. 6. 2009 9:15
Do Síně slávy byli nominováni i Yzerman nebo Leetch
Dres bývalého kapitána Steva Yzermana (vlevo) se ocitl pod střechou Joe Louis Areny vedle dalších legend Detroitu Red Wings.
Dres bývalého kapitána Steva Yzermana (vlevo) se ocitl pod střechou Joe Louis Areny vedle dalších legend Detroitu Red Wings. | Foto: Reuters

Detroit - Velké pocty se v noci z úterý na středu dostalo třem bývalým hráčům Detroitu Red Wings. Steve Yzerman, Brett Hull a Luc Robitaille, kteří společně vyhráli v roce 2002 Stanley Cup, byli totiž nominováni do hokejové Síně slávy.

Jejich řady pak doplní i bývalý obránce NY Rangers Brian Leetch a generální manažer New Jersey Devils Lou Lamoriello.

Detroitskému triu se tak dostalo ocenění za úspěchy nejen v zámoří, ale i v reprezentačních týmech. Yzerman odehrál například v NHL 22 sezon, po nichž byl vyhodnocen jako šestý nejlepší střelec týmu.

Čtěte také: Hašek začal trénovat s Pardubicemi, po 20 letech

Navíc byl také nejdéle sloužícím kapitánem v historii klubu, když Red Wings vedl v letech 1986-2006. Mimo zlaté olympijské medaile ze Salk Lake City získal taktéž Conn Smythe a Frank Selke Trophy (nejužitečnější hráč v playoff a nejlépe bránící útočník).

Nominací byl poctěn i Brett Hull. Kanadský rodák, jenž ale reprezentoval USA, se totiž v Síni slávy připojí ke svému otci Bobbymu.

"Slovy se nedá vyjádřit, co to pro mě znamená. Jen se dostat do NHL byla pro mě výzva a chtěl bych poděkovat všem, kteří mě v tom podporovali," cituje Eurosport Hullovo vyjádření.

Přečtěte si také: Straka je hokejistou sezony. Nováčkem roku Štěpánek

Ten patřil svého času mezi nejvíce obávané kanonýry. Za svou kariéru vsítil celkem 741 branek a v historické tabulce je třetí za Gordiem Howem a Waynem Gretzkym.

Respektovaným střelcem byl pak i Luc Robitaille, který byl v roce 1984 paradoxně až 171. volbou draftu. Tehdy si ho nakonec vytáhli LA Kings a nikdy nelitovali. Hráč se stal jedním z nejproduktivnějších hokejových křídel všech dob.

Nesmírně oblíben byl mezi fanoušky i kapitán NY Rangers Brian Leetch. Ten dotáhl svými výkony ambiciózní celek v roce 1994 ke kýženému Stanley Cupu.

Oficiální uvádění do Síně slávy je pak na programu 9. listopadu v Torontu.

 

Právě se děje

Další zprávy