Jágr a Rangers? Moc šancí není, zbývá málo peněz

sid
2. 7. 2008 17:30
Jágra chce také Montreal, Detroit či Pittsburgh
Kam s ním?
Kam s ním? | Foto: Reuters

New York - Už druhým dnem pokračují generální manažeři klubů NHL ve vábení volných a tedy nechráněných hráčů. Jaromír Jágr však zůstává stále bez smlouvy.

Český útočník ale nemá o nabídky nouzi. Díky situaci, která nastala, je stále více pravděpodobnější možnost, že nebude pokračovat v dosavadním působišti v New Yorku.

Rangers zapracovali v úterý na posílení defenzivy a po dohodách s Michalem Rozsívalem a Wadem Reddenem jim do platového stropu zbývá zhruba deset milionů dolarů.

Čtěte dále: Rozsíval zůstává v Rangers, dostane 20 milionů dolarů

Přesto generální manažer "Jezdců" Glen Sather dál usiluje o získání švédského centra Matse Sundina a nově údajně také o Slováka Mariána Hossu, jenž letos postoupil s Pittsburghem až do finále NHL.

Může si na příští sezonu říct o částku kolem osmi milionů dolarů. Pokud by se s Rangers opravdu dohodl, na Jágra by peníze určitě nezbyly.

Čtěte také: Jágr je definitivně volným hráčem. Chcete ho?

Šestatřicetiletý forvard ovšem nemusí smutnit. O jeho služby má zájem několik dalších klubů, kromě Detroitu a Montrealu údajně také Pittsburgh, místo jeho dřívějšího působiště, kde ho fanoušci neměli jako soupeře ve velké oblibě.

Kam zamíří Sundin?

Reálná prý zůstává také možnost Jágrova setrvání na Manhattanu, Sather prý nabízí roční smlouvu na šest milionů dolarů, dosavadní kapitán mužstva ovšem žádá dvouletý kontrakt.

Generální manažer "Jezdců" již dříve přemýšlel o sestavení úderného dua Jágr-Sundin. Za deset milionů však nejspíš oba podepsat nezvládne.

Situaci by mohl vyřešit jen šalamounským uzavřením nižšího kontraktu s většími bonusy, což je u veteránů možné. Loni se newyorský celek podobně dohodl s Brendanem Shanahanem.

Záležet bude také na postoji Sundina, kterého kromě Rangers láká také Detroit. Pro angažmá v "hokejovém městě" by mohla být klíčová velká kolonie švédských krajanů i reálná možnost zisku Stanley Cupu, na který sedmatřicetiletý centr nikdy nedosáhl.

 

Právě se děje

Další zprávy