Průcha se probral. S ním i Jágr a Straka

zh
30. 12. 2007 11:03
Jágr, Straka a Průcha vyhlášeni v Torontu hvězdami utkání
Hokejisté New Yorku Rangers se radují z prvního gólu proti Torontu. Vpravo český obránce Marek Malík.
Hokejisté New Yorku Rangers se radují z prvního gólu proti Torontu. Vpravo český obránce Marek Malík. | Foto: Reuters

Toronto - V Torontu to vypadalo, jako by zde hrála česká národní reprezentace a nikoli tým New York Rangers. Češi zařídili pět ze šesti gólů,   hvězdami zápasu  byli vyhlášeni Jágr, Straka a Průcha. Jezdci vyhráli nad Javorovými listy 6:1.

Českou stopu neměl pouze první gól hostů ze 13. minuty. Pak už družina krajánků  ukázala, že umí i to, v čem normálně newyorský klub pokulhává - proměňovat šance a využívat přesilovky.

Ruce nad hlavu zvedali vždy v početní převaze. Poprvé v 16. minutě Jaromír Jágr po přihrávce Michala Rozsívala, nakonec se jednalo o vítěznou branku. Ve 24. minutě ho napodobil Petr Průcha po přihrávce Martina Straky.

V čase 27:54 dával již na 4:0 Brendan Shanahan po asistenci Jaromíra Jágra. O tři minuty později se trefil Martin Straka, znovu po Jágrově asistenci. Straka vyhnal z branky gólmana Andrewa Raycrofta, na nějž Jezdci vyslali do poloviny zápasu už 29 střel.

Nahradil ho Scott Clemmensen. Přestože odchytal stejně dlouhou část jako jeho kolega, připsal si pouze pět zákroků, z toho jeden neúspěšný.
 
České představení pokračovalo i ve třetí části. Pouhou minutu a devět vteřin po jejím začátku již podruhé skóroval Petr Průcha, Jágr si připsal svou třetí asistenci.

Je to zázrak, radoval se Průcha

Byl to skvělý večer zejména pro Petra Průchu, jenž sedm zápasů v řadě nebodoval a plných 17 zápasů v řadě neskóroval. Naposledy se mu to povedlo 15. listopadu. V sobotu se trefil hned dvakrát, tedy tolikrát, co za dosavadní sezónu, v níž sehrál 36 utkání.

"Je to zázrak," rozplýval se podle agentury AP po střetnutí Průcha. "Čekal jsem na to dlouhou dobu a stále jsem chtěl skórovat a posílit si trochu sebevědomí. Před bránou jsem si nevěřil a nemohl jsem dát gól. Jediné, co chybělo mé hře, byly body. Jsem rád, že se mi to dnes večer konečně povedlo."

Lundqvistovu náhradníkovi v brance Rangers Stephenu Valiquettovi zkazil radost z čistého konta necelých 12 minut před koncem Darcy Tucker, když uzavíral skóre na konečných 1:6 z pohledu domácího Toronta.

Ovečkin se trefil čtyřikrát

Radim Vrbata z Phoenixu si připsal gól a asistenci v domácím zápase proti Detroitu a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Na nejlepší celek NHL to však nestačilo, Kojoti prohráli 2:4.

Václav Prospal svou trefou pouze mírnil domácí porážku Tampy Bay s Philadelphií, když upravoval stav na konečných 2:4.

Rostislav Klesla pomohl přesnou ranou Columbusu k triumfu nad Carolinou v poměru 4:1.

Milan Michálek ze San Jose pomáhal dvěma asistencemi otočit vývoj zápasu v Nashvillu. Jeho tým si nakonec odvezl výhru 5:2.

Divokou přestřelku viděli diváci v Ottawě, kde nakonec hosté z Washingtonu vyhráli 8:6. Hlavní podíl na tom měl Alexandr Ovečkin, jenž vstřelil čtyři branky.

Výsledky:

Tampa Bay - Philadelphia 2:4
Colorado - Los Angeles 1:3
Toronto - NY Rangers 1:6
Ottawa - Washington 6:8
NY Islanders - New Jersey 5:2
Atlanta - Boston 5:0
Columbus - Carolina 4:1
Pittsburgh - Buffalo 2:0
Nashville - San Jose 2:5
Minnesota - Edmonton 5:4 PP
Phoenix - Detroit 2:4
Dallas - St. Louis 5:4 SN
Calgary - Anaheim 5:3
Toronto - NY Rangers 1:6

 

Právě se děje

Další zprávy