Hejduk dal dva góly, zářili i Eliáš a Špaček

zh
22. 12. 2007 10:05
Mezi hvězdy zápasu se dostali Eliáš, Špaček, Hejduk i Novotný
Coloradský Milan Hejduk se v zápase  s NY Rangers trefil dvakrát za sebou.
Coloradský Milan Hejduk se v zápase s NY Rangers trefil dvakrát za sebou. | Foto: Reuters

Denver - V napínavém zápase Colorada s New Yorkem Rangers se přetahovali o vítězství Milan Hejduk a Jaroslav Hlinka  na jedné straně s Michalem Rozsívalem, Jaromírem Jágrem, Martinem Strakou a Petrem Průchou na straně druhé.

Na úvodní gól Jezdce Brendana Shanahana z první třetiny odpověděl Milan Hejduk během čtyř a půl minuty prostřední části, kdy skóroval dvakrát a poslal Avalanche do vedení 2:1.

Jenže obránce Michal Rozsíval po další půl minutě opět vyrovnal a Marc Staal po přihrávkách Gomeze a Martina Straky znovu poslal newyorské barvy do vedení.

Prodloužení zajistil Coloradu ve 49. minutě slovenský útočník Marek Svatoš po přihrávce Jaroslava Hlinky.

V nastaveném čase neponechali domácí nic náhodě a v čase 1:16 rozhodl v Polsku asi nejpopulárnější hráč NHL Wojtek Wolski o vítězství Colorada 4:3.

Eliáš i Špaček hlavními hvězdami zápasu

Češi se střetli i v utkání v Edmontonu, kam přijelo New Jersey. Po prvních dvou třetinách byl spokojený domácí Aleš Hemský, jenž přihrával na úvodní gól zápasu. Na kostce svítil čas 15:15.

Hosté odpověděli až v čase 45:00. Tehdy se trefil Patrik Eliáš po přihrávce Briana Gionty. Oba zažili skvělé střídané, o 35 vteřin později se radovali znovu, tentokrát Eliáš přihrával a Gionta střílel. New Jersey vedlo 2:1.

Závěrečný tlak Edmontonu otupil trefou do prázdné brány John Madden a stanovil výsledek na  3:1 pro hosty. Patrik Eliáš byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Této pocty se dostalo i obránci Jaroslavu Špačkovi z Buffala v domácím zápase s Philadelphií.

Asistoval při úvodním gólu ze závěru první třetiny, pak však hosté ve druhé části obrátili stav na 2:1.

Jenže ve třetí třetině Špaček našel v přesilovce Aleše Kotalíka a bylo vyrovnáno. O vítězství Buffala 3:2 rozhodl tři minuty před koncem Jochen Hecht.

Mezi hvězdy zápasu se konečně dostal i útočník Columbusu Jiří Novotný. V domácím duelu proti Los Angeles vyrovnával ve 38. minutě na 1:1, jeho tým nakonec vyhrál 2:1.

New York Islanders zvítězili na ledě Pittsburghu 4:2, na první branku přihrával útočník Josef Vašíček.


Výsledky:

Columbus - Los Angeles 2:1
Buffalo - Philadelphia 3:2
Pittsburgh - NY Islanders 2:4
Colorado - NY Rangers 4:3 PP
Edmonton - New Jersey 1:3
Calgary - Dallas 2:3 PP


 

Právě se děje

Další zprávy