Za brutální faul padl nejvyšší trest v historii NHL

maj
13. 10. 2007 9:11
Zákrok Boulerice "vyrovnal" nejvyšší trest z loňska

Vorhees (USA) - Útočník Philadelphie Flyers Jesse Boulerice byl potrestán zákazem startu v 25 zápasech zámořské NHL. V historii hokejové soutěže dosud nepadl vyšší trest.

Devětadvacetiletý hráč byl v pátek potrestán disciplinární komisí NHL za krosček ze středečního utkání Philadelphie s Vancouverem Canucks, v němž Boulerice u hrazení nešetrně trefil do obličeje Ryana Keslera.

"Reagoval jsem špatně," omlouval se po skončení duelu Boulerice, jenž má ve Philadelphii kontrakt na jeden rok. "Jen jsem mu chtěl vrátit předchozí úder," dodal Američan, jenž se zapíše do historických tabulek NHL.

Ne snad proto, že by vstřelil hodně branek nebo nastoupil k nejvíce utkáním. Nýbrž kvůli výši trestu, který byl vynesen za jeho zákrok. Stop na 25 zápasů znamená, že byl vyrovnán dosud nejtvrdší verdikt v historii zámořské soutěže.

Stejně dopadl na konci loňské sezony Chris Simon z New Yorku Islanders, který v derby s Rangers napadl Ryana Hollwega. Jenže jeho trest musel být rozdělen do dvou sezon.

Nejvyšší tresty v NHL:

J. Boulerice - 25 zápasů
(Philadelphia - 2007/2008)

Ch. Simon - 25 zápasů
(NY Islanders - 2006/2007)

M. McSorley - 23 zápasů
(Boston - 2000/2001)

G. Dwyer - 23 zápasů
(Tampa Bay - 2000/2001)

D. Hunter - 21 zápasů
(Washington - 1992/1993)

S. Downie - 20 zápasů
(Philadelphia - 2007/2008)

T. Bertuzzi - 20 zápasů
(Vancouver - 2003/2004)

Ryan Kesler je podle posledních informací v pořádku a po lehkém čtvrtečním tréninku se očekává, že už v noci na sobotu by mohl nastoupit k dalšímu zápasu za Canucks.

"Očekával jsem to nejhorší," uvedl po zasedání komise novinářům dvojsmyslně Paul Holmgren, generální manažer Flyers. "Pětadvacet utkání je opravdu nejhorší, že ano? Tak jsem byl hodně blízko," prohlásil s dávkou ironie v hlase Holmgren.

Boulerice má pověst bouřliváka, který na ledě vyhledává bitky a hlídá největší hvězdy soupeře. Už jednou za své fauly pykal, ale to ještě tvrdším způsobem. V nižší soutěži (v Ontariu) dostal stop dokonce na jeden rok, když baseballovým úderem hokejkou trefil protihráče!

Internetové stránky ESPN dále citovaly generálního manažera Philadelphie, který hokejistu vůbec neomlouvá: "Myslím, že tohle by se nemělo stávat. On ztratil chladnou hlavu a to, co udělal, není správné." Zákrok navíc přišel za rozhodnutého stavu, v průběhu třetí třetiny, v níž Philadelphia vedla 7:2.

Trest přišel dva týdny poté, co disciplinární komise potrestala hráče stejného klubu. Dvaceti zápasy byl za faul v přípravném zápase potrestán nováček Steve Downie.

 

Právě se děje

Další zprávy