Slováci se dlouho trápili s Kazachy. Jsou ale třetí

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
9. 5. 2012 17:25
Slovensko - Kazachstán 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Miroslav Šatan, který doráží na brankáře Jeremejeva, se podílel na výhře jednou asistencí
Miroslav Šatan, který doráží na brankáře Jeremejeva, se podílel na výhře jednou asistencí | Foto: Reuters

Helsinky - Hokejisté Slovenska navázali na pondělní výhru nad Spojenými státy americkými, když v zápase skupiny A na mistrovství světa porazili nejslabšího účastníka skupiny A Kazachstán 4:2.

V helsinské Hartwall Areně se přitom Slováci proti nováčkovi elitní světové skupiny dlouho trápili. Ještě ve 49. minutě Kazaši drželi remízu 2:2, pak se ale trefil útočník Floridy Panthers Tomáš Kopecký a stejný hráč v závěrečné minutě pečetil výhru do prázdné brány.

Slováci se díky druhé výhře na šampionátu posunuli v tabulce skupiny A na třetí místo před USA a Švýcarsko. Naopak Kazachstán zůstává i po čtvrtém zápasu bez bodu poslední a je velmi pravděpodobné, že elitní skupinu zase hned opustí.

Čtěte také:

Kazachy čeká v pátek zápas s USA, Slováci se střetnou v sobotu v přímém boji o čtvrtfinále s Bělorusy.

Slovákům se stejně jako proti USA vydařil vstup do zápasu a skóre opět otevřel obránce Dominik Graňák, když se tentokrát jeho zápis do první minuty jen těsně nevešel.

Poté ale převzali iniciativu Kazaši, Slováky však dlouho držel nad vodou svými zákroky brankář Ján Laco. Ve 12. minutě však nestačil na střelu Jevgenije Rymareva z poměrně velkého úhlu.

Slováci se poté dostávali mnohem více před brankáře Jeremejeva, do vedení se však dostali až ve 38. minutě, když se v přesilové hře trefil Libor Hudáček.

Kazaši však čtyři minuty po pauze opět srovnali, když po velkých zmatcích před Lacem skóroval do opuštěné brány Konstantin Puškarev.

O pět minut později však Slovákům definitivně vrátil vedení Kopecký, který prostřelil Jeremejeva po ideální Barankově křižné přihrávce.

Výsledek:

Skupina A:

Slovensko - Kazachstán 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Graňák (Šatan, L. Hudáček), 38. L. Hudáček (Graňák, Chára), 49. Kopecký (Baranka, Sekera), 60. Kopecký (Handzuš) - 12. Rymarev (Novopašin, Šemelin), 44. Puškarev (Žajlajov, Upper). Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Jeřábek (ČR) - Dahmen (Švéd.), Šeljanin (Rus.). Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 3706.

Slovensko: Laco - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Sersen - Radivojevič, Handzuš, Kopecký - L. Hudáček, Surový, Šatan - Tatar, Mikúš, Miklík - Haščák, Bližňák, Bartovič - Marcel Hossa. Trenér: Vladimír Vůjtek.

Kazachstán: Jeremejev - Novopašin, Šemelin, Jakovenko, Troščinskij, Fadějev, Savčenko, Kolesnikov, Korabejnikov - Puškarev, Upper, Žajlajov - Dudarev, Krasnoslobodcev, Rymarev - Bumagin, Poliščuk, Romanov - Voroncov, Savenkov, Spiridonov. Trenér: Andrej Šajanov.

 

Právě se děje

Další zprávy