Jágra a spol. v Omsku povede český trenér Čada

Sport ČTK Sport, ČTK
3. 5. 2011 16:34
V týmu Avanfardu prodloužil smlouvu Martin Škoula
Jaromír Jágr při tréninku na Švédy. Čeká ho možná zápřah ve dvou útocích.
Jaromír Jágr při tréninku na Švédy. Čeká ho možná zápřah ve dvou útocích. | Foto: Václav Rojík, Michael Mareš

Omsk - Český trenér Rostislav Čada se stal novým trenérem hokejistů ruského Omsku. Dosavadní kouč Košic uzavřel s Avangardem tříletou smlouvu. S účastníkem KHL navíc prodloužil spolupráci reprezentační obránce Martin Škoula, jenž se s vedením klubu dohodl na novém dvouletém kontraktu.

Avangard, jehož dres v uplynulé sezoně oblékali vedle Škouly i Jaromír Jágr, Roman Červenka a Petr Vampola, stál podle spekulací o některého z českých trenérů delší čas. V jeho hledáčku byl například Vladimír Růžička, ten však stejně jako Švéd Bengt-Ake Gustafsson nabídku odmítl. Vedení ambiciózního klubu mělo údajně oslovit i současného reprezentačního kouče Aloise Hadamczika, ten to ale popřel.

Volba nakonec padla na brzy sedmapadesátiletého uznávaného odborníka Čadu. "Nabídku jsem dostal o velikonočních svátcích, pak jsem se osobně sešel s generálním manažerem Bardinem," řekl deníku Sport Čada, který převezme tým po kontroverzním Finovi Raimo Summanenovi.

Čtěte také: Jágr na MS ještě nebodoval. ´Začnu, až bude potřeba´

Ještě předtím se ale musel dohodnout na uvolnění ve slovenském extraligovém týmu Košic. "Muselo se to s Košicemi vyřešit, byl jsem tam pod smlouvou," konstatoval Čada. Dosavadní zaměstnavatel mu ale nestál v cestě. "Taková šance se neodmítá, nikdo mi nebránil," ocenil Čada, jenž slovenský klub dovedl dvakrát k mistrovskému titulu a v minulosti pracoval kromě jiného 13 let ve švýcarském Ambri.

Jedenatřicetiletý Škoula vyměnil před minulou sezonou hokej v zámořské NHL, kde dlouhodobě působil v týmech Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu a New Jersey, za KHL. Za Omsk odehrál včetně play off 66 utkání a připsal si v nich 25 bodů za tři góly a 22 asistencí.

 

Právě se děje

Další zprávy