Finové zhasili dánský dynamit a vedou ´českou´ skupinu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
30. 4. 2011 18:25
Finsko - Dánsko 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Fin Lasse Kukkonen bojuje o puk s Dánem Mortenem Madsenem v zápase základní skupiny D na MS v hokeji na Slovensku (Bratislava)
Fin Lasse Kukkonen bojuje o puk s Dánem Mortenem Madsenem v zápase základní skupiny D na MS v hokeji na Slovensku (Bratislava) | Foto: Reuters

Bratislava - Dánové sice na posledním mistrovství světa v Německu řádně proháněli favority, ale v jejich prvním zápase letošního šampionátu na Slovensku se jim nevedlo.

V utkání "české" skupiny D totiž podlehli Finsku 1:5, a nepodařilo se jim tak navázat na loňskou výhru 4:1 nad stejným soupeřem. 

O góly Suomi, kteří se minimálně do večerního zápasu Čechů s Lotyšskem dostali do čela skupiny, se výhradně v přesilových hrách postarali Immonen, Aaaltonen, Pihlström a Niskala. Poslední branku, tentokrát při hře pět na pět, pak přidal Tuomo Ruutu.

Sledujte on-line zápas Česko - Lotyšsko ZDE 

Čtěte také:

Pavelec má vyšší betony, kustodi mu je museli uříznout
Už jsme tady! Lotyši se bojí Jágra: Je to koráb na ledě
Bitva, nebo kanonáda: Jak dopadne český start na MS?
Kanadu posílí nejproduktivnější bek Stanley Cupu
Američané s outsiderem z Rakouska nezaváhali

Za "dánský dynamit" se prosadil pouze Nichlas Hardt, ovšem jeho branka (rovněž v přesilovce) ve třetí třetině výsledek upravila pouze kosmeticky.

Mistrovství světa v ledním hokeji:

Skupina D (Bratislava):

Finsko - Dánsko 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 24. Immonen (Välivaara), 37. Aaltonen (M. Koivu, Lepistö), 43. Pihlström (Pyörälä, Nokelainen), 53. Niskala (Puistola, Granlund), 55. T. Ruutu (Aaltonen) - 48. Hardt (Jakobsen, Green). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Baluška - Valach (oba SR), Děďulja (Běl.). Vyloučení: 2:5. Využití: 3:1. Diváci: 9125.

Sestavy:

Finsko: Vehanen - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - M. Koivu, T. Ruutu, Aaltonen - N. Kapanen, Pihlström, Lahti - Pesonen, Immonen, Granlund - Nokelainen, Pyörälä, Komarov. Trenér: Jukka Jalonen.

Dánsko: Andersen - D. Nielsen, Lassen, K. Jensen, J. Jensen I, Mads Boedker, Hersby, Eskesen - Green, Starkov, Hardt - Madsen, Jakobsen, J. Jensen II - Staal, Christensen, Mikkel Boedker - Degn, Dresler, Poulsen. Trenér: Per Bäckman.

 

Právě se děje

Další zprávy