Řehtat a zvonit na MS můžete. Bubny, trubky nechte doma

ČTK ČTK
27. 4. 2011 15:45
Organizátoři zmírnili přísná pravidla pro fanoušky
Fanoušci na Českých hokejových hrách
Fanoušci na Českých hokejových hrách | Foto: Lukáš Drštička

Bratislava - Hokejoví fanoušci nakonec budou moci během nadcházejícího světového šampionátu na Slovensku povzbuzovat své týmy na tribunách i pomocí řehtaček a zvonců.

Organizátoři turnaje zmírnili bezpečnostní opatření, jež tyto pomůcky pro fandění původně zakazovala.

Diváci by na zápasy v Bratislavě a v Košicích měli dorazit s dostatečným časovým předstihem, aby se stihli podrobit kontrolám.

Čtěte také:
Žádné bubny ani řehtačky. Bude při hokejovém MS ticho?
Čeští hokejisté, pozor, ve vašem hotelu se krade

"Řehtačky a zvonce do velikosti 25 centimetrů budou povoleny," uvedla mluvčí organizačního výboru mistrovství světa Michaela Grendelová. Naopak bubny kvůli prostorovým a bezpečnostním důvodům zůstaly na seznamu zakázaných věcí. To platí také pro různé trubky nebo vuvuzely, jež se staly terčem kritiky hráčů i fanoušků během loňského mistrovství světa ve fotbale v JAR.

"Na vstupu do hal kontroly budou, je třeba s nimi počítat," upozornil šéf bezpečnosti turnaje Stanislav Jankovič. Zakázané věci, zahrnující také různé zbraně, hole a lahve, si diváci budou moci uložit v úschovnách u stadionů. Arény otevřou hodinu a půl před každým utkáním, po jehož skončení musejí všichni diváci prostory opustit.

Hokejový šampionát odstartuje v pátek, oficiální zahajovací ceremoniál je naplánován před večerním utkáním domácí reprezentace se Slovinskem. Čeští hokejisté se na turnaji poprvé představí v sobotu, v roli obhájců titulu mistrů světa vyzvou v Bratislavě reprezentaci Lotyšska.

Dosud si fanoušci zakoupili 257.000 z celkové kapacity zhruba 390.000 lístků. Organizátoři věří, že do závěru mistrovství prodají plánovaný počet asi 350.000 vstupenek. Hlavní fáze příprav skončila, organizátoři průběžně očekávají příjezdy jednotlivých týmů. Česká reprezentace se do dějiště šampionátu vydá ve čtvrtek.

 

Právě se děje

Další zprávy