Žádné bubny ani řehtačky. Bude při hokejovém MS ticho?

Aleš Vávra Aleš Vávra
4. 4. 2011 22:35
Na hokejovém šampionátu se smí fandit pouze hlasivkami
Čeští hokejoví fanoušci při zápase s Itálií.
Čeští hokejoví fanoušci při zápase s Itálií. | Foto: ČTK/AP

Bratislava - Žádné bubny, žádné řehtačky, žádné vuvuzely. Hokejoví fanoušci na světovém šampionátu na Slovensku budou muset při fandění spolehát pouze na své vlastní hlasivky.

Může za to předpis Mezinárodní hokejové federace, podle kterého nesmí být v hledišti prakticky nic, co vydává zvuk. Pořadatelé do hal v Bratislavě a Košicích nepustí nikoho s podobnými "nástroji".

Čtěte také:
Hadamczik vyřazoval. Čeká na čtyři slávisty a Vampolu
Slovenská hymna pro MS: Bojový chorál, či píseň opilců?

Bubny či řehtačky jsou přitom běžnou a tradiční součástí ligových zápasů jak na Slovensku, tak v České republice. Fanoušci se obávají, že bude mít předpis negativní vliv na atmosféru hokejového svátku.

Jedna možnost, jak dostat buben na stadion však fanoušci přece jen mají. Oficiální fankluby k tomu musí předem získat výjimku od Mezinárodní hokejové federace.

Na stadion nesmí ani jídlo

Nástroje k fandění nejsou jedinými předměty, které budou muset při MS zůstat před vstupy do hokejových hal. Zakázané jsou zcela samozřejmě zbraně, lahve či pyrotechnika, méně samozřejmě pak jídlo nebo například deštník. Věci divákům odebere kontrola u vstupu.

"Kontrolou projdou všichni diváci, ale i každý, kdo bude vstupovat do bezpečnostní zóny," uvedl šéf bezpečnosti turnaje, bývalý viceprezident slovenské policie Stanislav Jankovič.

 

Právě se děje

Další zprávy