Rolinek přispěl gólem k snížení Magnitogorsku

ČTK ČTK
1. 4. 2011 18:08
UFA - MAG 3:4 (Blaťák, Klepiš - Rolinek všichni 1+0)

Ufa - Hokejisté Magnitogorsku odvrátili i díky gólu kapitána české reprezentace Tomáše Rolinka hrozbu vyřazení v semifinále play off KHL. Metallurg dnes vyhrál na ledě Ufy pátý duel 4:3 a snížil stav série na 2:3 na zápasy.

Magnitogorsk sice zvítězil pouze o gól, nicméně většinu zápasu vedl a pouze jednou dovolil Ufě srovnat. To se povedlo v 7. minutě domácímu obránci Miroslavu Blaťákovi, jenž v přesilovce ranou od modré reagoval na úvodní trefu hostujícího veterána Sergeje Fjodorova.

Čtěte také:
Hokejisté Jaroslavle odvrátili i druhý mečbol Atlantu

Metallurg poté odskočil až do vedení 4:1, přičemž jeho třetí gól vstřelil ve 29. minutě svým typickým způsobem Rolinek. V oslabení sebral v obranné třetině puk Blaťákovi a po ideálně sehraném brejku s Enverem Lisinem překonal bekhendem brankáře Ufy Erika Ersberga. Pro něj zápas skončil o tři minuty později, kdy ho počtvrté překonal Georgij Mišarin, a do branky se postavil Vitalij Kolesnik.

Změna gólmana týmu Salavat Julajev prospěla a ještě zdramatizoval zápas. Přispěl k tomu i český útočník Jakub Klepiš, jenž deset minut před koncem snížil na rozdíl dvou branek. Třináct sekund před sirénou dokonce vstřelil kontaktní gól Viktor Kozlov, ale na vyrovnání už Ufa čas neměla.

Finálová série Východní konference tak bude pokračovat šestým duelem v neděli v Magnitogorsku.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 5. zápas:
Ufa - Magnitogorsk 3:4 (Blaťák, Klepiš - Rolinek všichni 1+0), stav série 3:2.

 

Právě se děje

Další zprávy