Hokejisté Jaroslavle odvrátili i druhý mečbol Atlantu

ČTK ČTK
31. 3. 2011 20:20
JAR - ATL 3:2pp (Vašíček,Rachůnek-Irgl,Marek 0+1)

Jaroslavl - Hokejisté Jaroslavle dokázali odvrátit i druhou hrozbu vyřazení v semifinále KHL a po vítězství 3:2 v prodloužení nad Atlantem snížili stav série na 2:3 na zápasy. Lokomotiv dnes přitom dělilo od konce sezony pouze pět sekund.

Svěřenci Miloše Říhy z Mytiščí měli zápas v Jaroslavli velmi dobře rozehraný a ještě deset minut před koncem vedli 2:0. Na druhém gólu slovenského obránce Jaroslava Obšuta se podíleli asistencemi čeští útočníci Zbyněk Irgl a Jan Marek.

V 51. minutě vykřesal naději pro tým Vladimíra Vůjtka snížením Ivan Tkačenko, při jehož trefě si připsal nahrávku Josef Vašíček.

Na vyrovnání dosáhl Lokomotiv v závěrečné hře bez brankáře, kdy měl navíc přesilovku. S šesti muži na ledě proti čtyřem bránícím hostům se v čase 59:55 prosadil Alexandr Galimov.

Čtěte také:
Blaťák pomohl Ufě k třetí výhře nad Magnitogorskem
Lev Poprad se příští týden stane členem KHL

Po deseti minutách prodloužení ukončil utkání po vynikající individuální akci Tkačenko, jehož do průniku zakončeného bekhendovou gólovou střelou vyslal kapitán týmu Karel Rachůnek.

Finálová série Západní konference pokračuje v sobotu na ledě Atlantu, jenž i přes dvě porážky za sebou vede 3:2 na zápasy.

Výsledek:

Jaroslavl - Atlant Mytišči 3:2 v prodl. (Vašíček, Rachůnek - Irgl, Marek všichni 0+1), stav série 2:3.

 

Právě se děje

Další zprávy