VIDEO Štěpánkova minela stála Petrohrad semifinále KHL

Sport ČTK Sport, ČTK
21. 3. 2011 7:28
Petrohrad - Mytišči 2:3 v PP (Marek, Irgl 0+1)

Petrohrad - V souboji českých trenérů ve čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy uspěl Miloš Říha. Jeho tým Atlant Mytišči v neděli porazil v rozhodujícím sedmém utkání Petrohrad 3:2 v prodloužení.

V 70. minutě dal vítězný gól Dmitrij Bykov po přihrávce Zbyňka Irgla.

Petrohradský kouč Václav Sýkora tak nenaváže v KHL na loňský triumf v extralize s Pardubicemi. Říhovo mužstvo svede souboj o finále s Jaroslavlí, kterou trénuje další český kouč Vladimír Vůjtek.

Čtěte také:
Magnitogorsk si vynutil sedmý zápas, gól Jágra nestačil

Ambiciózní Petrohrad, jemuž šéfuje prezident KHL Alexandr Medveděv, přitom vedl v sérii s Atlantem už 3:1 na zápasy. V dalších dvou utkáních ale vstřelil vždy pouze jeden gól a prohrál.

Nedělní zápas měli Sýkorovi svěřenci slibně rozehraný a dvakrát měli k dobru jednogólový náskok, ale hosté také díky asistenci útočníka Jana Marka vyrovnali.

Prodloužení si vynutil zhruba pět minut před koncem třetí třetiny Alexandr Něstěrov, od kterého se puk odrazil přímo do brány po špatném vyhození puku od brankáře Jakuba Štěpánka.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Zhruba v polovině prvního prodloužení pak překonal Bykov Štěpánka, kterému skončila klubová sezona stejně jako útočníkům Petru Čajánkovi a Petru Průchovi.

Ve čtvrtfinále už se čeká na postupujícího pouze v sérii Omsku s Magnitogorskem, o kterém se rozhodne v pondělí. Lepší z této dvojice se utká s Ufou.

Výsledek:

Petrohrad - Atlant Mytišči 2:3 v prodl. (za hosty Marek a Irgl 0+1), konečný stav série 3:4.

 

Právě se děje

Další zprávy