Švédové zastavili dánský dynamit a jsou v semifinále

Sport Sport
20. 5. 2010 19:40
Švédové postoupili do semifinále podesáté za sebou
Foto: Sport

Praha - Hokejisté Švédska budou soupeřem českého týmu v semifinále MS v Německu.

Ve čtvrtfinále v Mannheimu porazili 4:2 své sousedy a překvapení šampionátu z Dánska 4:2, a podesáté za sebou tak postoupili mezi čtyři nejlepší týmy šampionátu.

V semifinále se však utkají s týmem, který je v základní skupině jako jediný na šampionátu porazil. Navíc se oproti Čechům budou muset stěhovat do sousedního Kolína nad Rýnem.

Čtěte také:
Češi jsou po 4 letech v semifinále. Pomstili se Finsku
Odveta za ostudný Vancouver: Rusové zbrojí na Kanadu

Druhou semifinálovou dvojici budou tvořit vítězové večerních zápasů mezi Ruskem a Kanadou a Švýcarů s domácím výběrem.

Výsledek:

Švédsko - Dánsko 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Nilson (Magnus Johansson, Martensson), 28. Andersson (Karlsson, Backlund), 33. Wallin (Engqvist, Magnus Johansson), 54. Omark (Persson, Harju) - 34. Damgaard (Eller, F. Nielsen), 58. Madsen (D. Nielsen, Damgaard). Rozhodčí: Levonen (Fin.), Piechaczek (Něm.) - Děďulja (Běl.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3487.
Švédsko: Gustavsson - Magnus Johansson, V. Hedman, Jonathan Ericsson, Karlsson, Bäckman, Ekman-Larsson, Gunnarsson - Nilson, Martensson, Pääjärvi-Svensson - Persson, Backlund, Andersson - Engqvist, Omark, Harju - Pettersson, Nylander, R. Wallin. Trenér: Bengt-Ake Gustafsson.
Dánsko: Galbraith - Larsen, Lassen, Boedker, D. Nielsen, Christensen I, Damgaard - Madsen, F. Nielsen, Eller - Hardt, Christensen II, Regin - Degn, Green, Jakobsen - Sundberg, Dresler, Lykkeskov - Jensen. Trenér: Per Bäckman.

 

Právě se děje

Další zprávy