Sázkovky: Češi na MS medaili nezískají. Vyhraje Kanada

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
2. 5. 2012 15:39
Nejmenší šance se dávají Itálii a Francii
Foto: Reuters

Praha - Šampionát vyhraje Kanada, a nebo Švédsko. Češi ani neprojdou přes čtvrtfinále. Kanadské bodování opanuje Rus Jevgenij Malkin. Nejlepším kanonýrem výběru Aloise Hadamczika bude asi Milan Michálek, nebo možná David Krejčí, ale skoro určitě ne Tomáš Vincour.

A pokud náhodou celý turnaj vyhraje Itálie, dostanete za vsazenou tisícikorunu zpátky milion.

Tak vypadá mistrovství světa hokejistů, jež v pátek startuje v Helsinkách a Stockholmu, očima a především kurzy šesti českých sázkových kanceláří.

Čtěte také:

Krejčí: Na širokém kluzišti jsem nehrál, ani nepamatuji
Frolík, Plekanec, Tenkrát. To je první útok pro MS
Milan Michálek: Brácha přijede, malá se mu už narodila
Kindl už na MS nechce. V týmu jej nahradí Krejčík

Bet and Win, Bet at Home, Fortuna, Chance, KajotBet i Tipsport mají celkem jasno v tom, že o medaile si to rozdají obě pořadatelské země, tedy Finsko a Švédsko, společně s tradičními favority, čili Kanadou a Ruskem.

"Finové jsou jednoduše skvělí a navíc v pozici obhájce titulu, Švédové budou doma nesmírně silní a Kanada s Ruskem patří vždycky mezi kandidáty na zlato," vysvětluje vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Foto: Reuters

Pokud si vsadíte na některý z těch týmů, měli byste v podstatě ve všech uvedených sázkovkách v případě správného tipu dostat přibližně čtyřnásobek.

O něco nižší kurzy mají jen hvězdami nabité týmy Švédů (3,5 u Bet at Home a Bet and Win) a především Kanaďanů (3,4 u Bet at Home; 3,5 v Bet and Win), kteří hokejový šampionát vyhráli naposledy před pěti lety v Moskvě.

Naopak o málo vyšší kurzy mají z tohoto kvarteta Finové (5 u Bet and Win) a Rusové (4,2 u Kajotu a Bet at Home).

Češi jsou v rámci těchto sázkových kanceláří bráni jako první z neúspěšných týmů, protože mají pátý nejvyšší kurz. V případě získaného zlata by správně sázející patrioti získali sedminásobek (osminásobek u Bet and Winu).

"Naši jsou tak spíše černým koněm turnaje. Tahle pozice jim svědčila na šampionátech v Německu i na Slovensku," myslí si Pavlis z Tipsportu.

Naopak někdejší federální partneři Česka Slováci jsou v poli outsiderů s kurzy okolo 30-40:1. Vůbec nejvyšší výplaty by se pak dočkali ti odvážlivci, kteří by si správně vsadili na vítězství Itálie (u KajotBetu 1500:1).

Vybrané sázkové kanceláře ovšem nabízejí i pestřejší možnosti sázení.

Například u Fortuny si můžete tipnout na vítěze kanadského bodování turnaje, kde jsou mezi favority téměř samé hvězdy NHL.

Pokud by například vyhrál produktivitu Jevgenij Malkin, který byl v uplynulé sezoně nejproduktivnějším mužem NHL, brali byste u této kanceláře sedminásobek.

Nejproduktivnější muž loňského šampionátu, Fin Jarkko Immonen má kurz 15:1 a první z českých hokejistů Milan Michálek dokonce 20:1.

U KajotBetu si zase může vsadit na další speciální sázky, například kolik českých hráčů se dostane do All Star týmu, zdali Jakub Nakládal bude nejtrestanějším hráčem českého výběru, nebo jestli bude Aleš Hemský nejlepším českým nahrávačem.

Zdali ovšem český tým v případě vyřazení z play-off NHL posílí Jaromír Jágr, na to žádná ze sázkových kanceláří kurz zatím nevypsala.

 

Právě se děje

Další zprávy