Koho na hokej nepustili? 'Anču', sud piva i kolobrndu

Miloslav Lubas
17. 5. 2011 11:20
Fanoušci dali do úschovny i kysané zelí a ryby
Finové se svou nafukovací maskotkou
Finové se svou nafukovací maskotkou | Foto: Ondřej Besperát

Bratislava - Kolobrnda a nafukovací gumová panna 'Anča'. A co všechno si ještě brali s sebou fanoušci na zápasy hokejového mistrovství svět v Bratislavě?

Úschovny vedle Orange Arény, kde se před utkáními hromadily zakázané věci, by mohly vyprávět. A občas v nich s neobyčejným půvabem platilo Podle nosa, poznáš kosa.

Co myslíte, kdo si asi tak odložil na regály v buňce před stadionem pětilitrový kanystr s rumem? No přece Češi.

V plastové nádobě zůstal prý tak litřík. "Majitelé kanystru vypadali tak, že před zápasem ty čtyři litry opravdu vypili," řekl Aktuálně.cz pracovník z úschovny.

Čtěte také:
Už chystáme pohrebné vence. Rusi dobijú vášho Jágra
Sportbar: Ten bronz patří i Slovákům. Fandili nám. Naozaj

A jeho kolegyně Dominika Kovačičová ukázala vlaječku, kam si personál zapisoval nejkurióznější přijaté předměty. Moc místa na ní před nedělním finále Finsko - Švédsko nebylo.

Nafukovací pannu chtěli pronést do haly Finové

Nafukovací Anču, tu dobrou kamarádku opuštěných mužů, si dali do úschovny právě Finové. Před úvodním střetnutím základní skupiny s Dány. Mnoho z nich podporovalo svůj tým v Bratislavě celých šestnáct dní. Až do zlatého konce.

V depozitářích odložených věcí trůnil rovněž soudek s pivem. Naražený. Kým? Lotyši. Patřili na MS mezi nejlepší 'pařiče'. S Čechy, Slováky a Finy.

Rusové se ostatních jakoby stranili. A nebo to bylo naopak? Do historie dvou úschoven promluvili ale i 'baljélščiki'. "Dali si k nám zmrzlé ryby," prozradila Kovačičová.

V úschovnách ležely i další potraviny. Třeba vánočka nebo chilli omáčka. Nakrouhané kysané zelí.

Kromě koloběžky přijal personál rovněž další dopravní prostředek - skládací bicykl. "Svěřil nám ho nějaký Švéd," poznamenala Kovačičová.

Fanoušci odložili i rentgenové snímky a plyšového hada

V úschovnách nechávali fanoušci věci praktické i nepraktické. Žehličku na vlasy. Bezpečnostní autoklíč - utahovák. Holící strojek. Lžíce na obouvání bot. Šroubovák. Dataprojektor. Fotbalový míč. Golfovou hůl.

V úschovně zakázaných věcí to bylo při MS hezké
V úschovně zakázaných věcí to bylo při MS hezké | Foto: Ondřej Besperát

Velké nůžky na papír. Rentgenové snímky a potvrzení o zaměstnání.

V úschovně měli i plyšovou minizoo. Odpočívaly v ní vycpané zvířecí hračky - panda a had. Ale také živý zástupce světové fauny. Pes.

"Nechali nám ho tady na hlídání lidé ze štábu české televize, když šli natáčet asi na půl hodiny do haly," vysvětlila Kovačičová.

Někteří fanoušci ukládali do úschovny víc věcí najednou. Před každým utkáním na regálech bylo dobře přes 200 předmětů, které se nesměly brát do haly. Především fotoaparátů, videokamer a deštníků.

Předměty, s nimiž byl do haly zakázaný vstup, měli fanoušci vyjmenované na zadní straně vstupenek. Často zbytečně.

Lotyši si museli v úschovně odložit velké bubny. I s paličkami. V hale se mohlo povzbuzovat pouze kravskými zvonci a řehtačkami.

A Čechy nepustila ochranka do hlediště s replikou poháru pro mistry světa. Byl prý tak hezký, že si ho v úschovně spousta jiných fanoušků vyfotila.


 

Právě se děje

Další zprávy