Slováci házejí ručník do ringu. Jágr nás rozbije!

Sport Sport
6. 5. 2011 16:30
Server Čas.sk vyjmenovalo šest důvodů prohry
Roztříští Jaromír Jágr slovenské naděje?
Roztříští Jaromír Jágr slovenské naděje? | Foto: cas.sk

Bratislava - Nemá to smysl, zabalte to. To vzkázal slovenský bulvární deník Nový čas na svém serveru "své" reprezentaci před pátečním zápasem (20:15) s českými hokejisty na mistrovství světa.

Deník vyjmenoval šest důvodů, proč nemůžou Slováci v prvním zápase obou týmů v osmifinálové skupině v Bratislavě proti svým sousedům uspět. Pokud by se mýlil, je schopen se opět na titulní straně Slovákům omluvit.

Přitom Slováci, kteří naposledy porazili český tým na velkém turnaji na MS 2003 ve Finsku, nutně potřebují bodovat, aby si udrželi šanci na postup do čtvrtfinále.

Čtěte také:
Slováci bojují o naději. Češi ale nebudou mít slitování
První vrchol, pište si pátek večer, Česko - Slovensko
Po ráně od Ruutua jsem se trochu vzbudil, žertoval Jágr
Neskutečný výkon Pavelce zařídil Čechům výhru nad Finy

Ze základní skupiny si totiž nepřinesli ani bod, Češi naopak šest a navíc jsou jediným týmem na šampionátu, který ještě neztratil ani bod.

Nový čas si však myslí, že svěřenci kanadského trenéra Glena Hanlona nemají šanci uspět. Mají prý horšího trenéra, brankáře a také slovenští útočníci mají mnohem horší formu než ti čeští. Ti navíc mají výhodu v Jaromíru Jágrovi.

Podívejte se na šest důvodů, proč Slováci s Čechy prohrají:

1. Bezzubé hvězdy
Naše hvězdy nerozhodují zápasy. Ostrostřelci Demitra, Gáborík a Marián Hossa vstřelili ve třech zápasech jen 2 góly. To český útočník Milan Michálek se trefil už třikrát, Švéd Berglund čtyřikrát. Naše opory mají i negatívní bilanci +/- bodů. Když jsou na ledě, dostávají víc gólů, než dávají. Co takhle častěji střídat a víc pracovat pro tým i v obraně?

2. Slováci bez autority
Kdo vlastně velí ve slovenské šatně a na střídačce? Jsou to hokejové hvězdy nebo tréner Glen Hanlon? Zatím se zdá, že tvrdá ruka a rozhodný vůdce chybějí, proto v klíčových momentech naši selhali.

Ondřej Pavelec
Ondřej Pavelec | Foto: Reuters

3. Halák podprůměr, Pavelec špička
Ze 16 brankářů, kteří na MS odchytali alespoň 120 minut, je Jaroslav Halák v úspěšnosti zákroků až na 14. příčce. Jeho úspěšnost dosahuje 88 %, v tom samém ukazateli má Ondřej Pavelec 96,25 % a Švýcar Stephan dokonce 98,08 %!

4. Slabosti trenéra
Rozumí Hanlon Slovákům? Ptáme se znovu spolu s Jozefem Golonkou a jinými hokejovými osobnostmi. Proč ho hráči během porady na střídačce poslouchají v klíčových momentech zápasu jen na půl ucha? Trenér je šéf mužstva a má si v něm udělat pořádek.

5. Češi zatím bez chyby
To mužstvo šlape na šampionátu jako hodinky a nemá slabinu! Trošku se potrápilo v úvodním střetnutí, ale Lotyše a později i Finy zlomilo obrovskou vůlí a kolektivním duchem. Tým trenéra Aloise Hadamczika je na MS jediný bez ztráty bodů.

6. Jágr velí jako pán
I když nemá na dresu kapitánské céčko, je Jaromír Jágr morálním lídrem kabíny. Uí spoluhráčům promluvit do duše a co je na něm nejcennější? Nemá jen prázdné řeči, ale zápasy rozhoduje i na ledě. Jeho gól v dramatu s Finy znamenal vítězství.

 

Právě se děje

Další zprávy