Bitva, nebo kanonáda: Jak dopadne český start na MS?

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
30. 4. 2011 14:30
Hlasujte v anketě jak dopadne úvodní český duel na MS
Foto: Tomáš Kubánek

Praha - Již jen několik hodin zbývá do zahajovacího buly prvního zápasu české hokejové reprezentace na letošním mistrovství světa v Bratislavě, kde výběr Aloise Hadamczika od 20:15 vyzve tým Lotyšska.  

Českému výběru se úvodní zápasy na MS obvykle dařily, nicméně Lotyši nepatří zrovna k jejich oblíbeným soupeřům. Úřadující šampioni s nimi sice ještě neprohráli, ovšem na druhou stranu ani v jednom z pěti vzájemných zápasů na světových šampionátech nezvítězili o více než dvě branky.

Navíc před pěti lety v lotyšské Rize Češi s domácím výběrem jen remizovali 1:1 a v loňském roce dokonce jejich vzájemný souboj muselo na olympijských hrách ve Vancouveru rozhodnout až prodloužení, v němž skóroval David Krejčí.

Čtěte také:

I Jágr rozhodne, kdo získá nejvíc z půl miliardy korun
Výhra v úvodním zápase MS ještě úspěch nezaručuje
Němci na úvod porazili Rusy, Slováci senzaci odvrátili

"Lotyši budou hrát útočněji (než Němci, kteří včera porazili Rusko 2:0), více do kombinace a budou produkovat spíše ruský hokej. A taky budou sehraní. Více než polovina nároďáku hraje za Dinamo Riga," sdělil o dnešním soupeři ČTK kouč Alois Hadamczik.

"Výsledky 10:1 nebo 13:1 už dlouho nevidíte, papírově slabší týmy mají hodně sil, stačí bruslit a překonávat jejich obranu je těžké," dodal trenér českého týmu na otázku, zdali se dá dnes večer čekat kanonáda jeho mužstva.

Poslední slova českého lodivoda jako by potvrzoval nejčastější vzájemný výsledek z utkání s pobaltským soupeřem. Češi čtyři z pěti vzájemných duelů na MS vyhráli výsledkem 3:1. Včetně loňského "zlatého" šampionátu loni v Německu.  

O výhře mistrů světa nicméně nepochybují bookmakeři.Na výhru Lotyšů například sázkové kanceláře Tipsort a Fortuna vypsaly kurz 11:1 a také remíza po základní hrací době nevypadá podle nich příliš pravděpodobně. Tipsport uvádí kurs osm ku jedné, Fortuna dokonce devět ku jedné. Naopak na český tým se téměř nevyplatí sázet, kurzy na jeho vítězství se pohybují mezi 1,1 a 1,2 ku jedné.

A jaký je váš názor? Zvládne výběr kolem Jaromíra Jágra svůj první krok za obhajobou mistrovského titulu, nebo Lotyši překvapí podobně, jako včera Němci? Hlasujte v anketě Aktuálně.cz a vyjádřete se v diskuzi pod článkem.

 

Právě se děje

Další zprávy