Reprezentaci doplnil bek Ševc, Židlický stále není fit

ČTK Jaroslav  Šindelář ČTK, Jaroslav Šindelář
24. 4. 2011 13:00
Poprvé trénoval i Židlický, trápí jej však třísla

Brno - K české hokejové reprezentaci se před nedělním dopoledním tréninkem připojil devětadvacetiletý obránce Färjestadu Martin Ševc.

Trenér Alois Hadamczik se rozhodl mistra letošního ročníku švédské ligy povolat kvůli zranění Miroslava Blaťáka a Michala Rozsívala a velmi pravděpodobné absenci Tomáše Kaberleho, jehož Boston vede v play off NHL proti Montrealu 3:2 na zápasy.

"Už moc nevěřím, že nějaký obránce z NHL přijede. Navíc v zápase proti Rusku to nevypadalo moc dobře se Škoulou, i když to nakonec dobře dopadlo. Navíc výkonnost Tomáše Mojžíše mě neuspokojila, tak jsem si řekl, že nemůžeme zůstat ve stavu, že se jeden dva obránci zraní a nebudeme mít nikoho jiného," řekl Hadamczik novinářům po tréninku.

Čtěte také:
Famózní Jágr dotáhl národní tým k výhře nad Ruskem
Nakládal: Rusové do nás šli vyloženě s úmyslem zranit

Kladenského odchovance oslovil Hadamczik hned po sobotním zápase s Ruskem (6:3) a ten se stihl ještě v noci k týmu dopravit. V neděli pak navíc nastoupí k zápasu se Švédskem (18:00). 

Ševc: Přijel jsem si zahrát a zkusit to na MS

"Skončil v klubu před týdnem, tak připadal v úvahu. Proto jsme mu včera zavolali a on řekl, že je připraven přijet," dodal Hadamczik s tím, že jako 28. český hráč, který nastoupí do Českých hokejových her, dostal Ševc od organizátorů výjimku.

Sám Ševc byl zprávou o nominaci zaskočen. Deset dní po zisku švédského titulu totiž doma odpočíval a plánoval, že bude v neděli s přáteli grilovat.

"Volal mi agent, že se pan Hadamczik ptá, jestli mám výzbroj a jestli bych přijel. Tak jsem řekl, že není problém. Je to pocta. Nějaké plány byly, ale nebylo to nic vážného. To se dá vždy zrušit. Maso počká v lednici," řekl novinářům po tréninku Ševc.

"Přijel jsem si zahrát a zkusit to. Uvidíme, jak to dopadne. Velké cíle si nedávám. Už jsem ale dlouho v národním týmu nebyl, takže jsem s tím vyloženě nepočítal. Spíše jsem tajně doufal," dodal obránce, který byl nejlepším hráčem hodnocení +/- v play off švédské ligy.

V neděli trénoval i Židlický, stále však není fit

K mužstvu se vedle Ševce připojil na nedělním tréninku i obránce Minnesoty Marek Židlický, ten však zřejmě nastoupí až ke středeční generálce na MS na Slovensku proti Kanadě. Jeho nominace na šampionát však není jistá, trápí jej totiž potíže s třísly.

Foto: Aktuálně.cz

"Jsme domluveni, že zkusím odehrát zápas proti Kanadě a pak se uvidí. Bude to zkouška, jak na tom jsem. Přiletěl jsem v sobotu a moc jsem nespal. Na tréninku tříslo trošku tahalo, ale uvidíme, jak se budu cítit v příštích dnech," řekl mistr světa z roku 2005.

Spolu s Radkem Martínkem nejzkušenější obránce českého týmu prošel výstupní zdravotní prohlídkou v NHL i kvůli tomu, že se s manažerem klubu dohodl, že to v jednom přípravném zápase zkusí a pak se rozhodne.

"I v Minnesotě jsem se s manažerem dohodl, že zkusím odehrát jeden zápas a pak uvidím. Když nebudu na sto procent, tak je nesmysl, abych zabíral místo zdravému klukovi, který je připravený. Třeba to zabalím po zápase, nebo to půjde," popisoval čtyřiatřicetiletý bek.

"Letos jsem vynechal přes dva měsíce s ramenem, pak třísla, zlomený prst. Moc jsem nehrál. Rád bych si proto teď na konci napravil osobní dojem. O mistrovství světa ale ještě nechci nic říkat," dodal Židlický, který kvůli problémům s třísly nedohrál konec základní části.

 

Právě se děje

Další zprávy