Nakládal: Rusové do nás šli vyloženě s úmyslem zranit

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
24. 4. 2011 8:00
Nakládal mstil náraz Petra Hubáčka hlavou na mantinel
Jakub Nakládal
Jakub Nakládal | Foto: HC Moeller Pardubice

Brno - V sobotním zápase o první místo na Českých hokejových hrách mezi domácím týmem a ruskou reprezentací (6:3) to pořádně vřelo.

Zejména na konci druhé třetiny, když Rusové začali cítit, že jim šance na výhru utíká mezi prsty, začali tvrdým způsobem dohrávat souboje u mantinelu. A vždy se pak strhla na ledě hromadná mela.

Miláček brněnského publika Petr Hubáček odnesl tvrdý náraz hlavou na mantinel naštěstí jen stehy na nose. Jako Zorro mstitel jej však okamžitě hájil urostlý obránce Jakub Nakládal, který se pustil do pěstního souboje s Nikolajem Bělovem.

Čtěte také:
Famózní Jágr dotáhl národní tým k výhře nad Ruskem
Reprezentaci doplnil bek Ševc, bude hrát už v neděli

"Jsou pověstní tím, že do všeho jdou naplno. Nikdo nechce prohrát, ale oni stokrát víc než všichni ostatní. Když prohrávaj, tak to neunesou, pak se děje to, co ve druhý třetině," řekl Nakládal po zápase novinářům.

Rozhodčím to vyklouzlo z ruky. Na Hubase to bylo brutální

Do stejně urostlého Bělova se pustil s vervou, v pěstním souboji pokračovali oba hráči i na ledě.

"Spadli jsme spolu na led, ale on se mi vysmýk', šli jsme na zem. Pak tam mlátil rukama, pomalu nevěděl, koho bije. Naštěstí jsem nic neschytal," dodal s úsměvem dobře naložený obránce.

Karel Rachůnek, který byl další obětí důrazné hry soupeře, si po druhé třetině při odchodu do kabin vyřizoval pomocí pěstí účty s Jakovem Rylovem.

Rusy pak do kabin doprovázel hromový pískot, výrazně silnější než při jejich příchodu na led před začátkem utkání. To samé se pak opakovalo i před nástupem do třetí třetiny a ještě během zápasu se na jejich konto ozývalo hromové "Táhněte domů!"

"Už zákrok předtím na Karla Rachůnka byl na hraně. Šli vyloženě za tím, aby někoho zranili. Na Hubase (Petra Hubáčka) to už bylo brutální. Myslím, že to rozhodčím trochu vyklouzlo z ruky, pouštěli zákroky, který byly už přes. Tam už šlo o zranění, to bylo na zamyšlení," pokračoval Nakládal.

Ke Šlégrovi mám daleko. Musel bych sto kilo přibrat

Třiadvacetiletý pardubický bek prý dostal speciální úkol od trenéra Aloise Hadamczika. Pokud by to bylo nutné, měl své spoluhráče v pěstních soubojích hájit.

Šarvátka v zápase Česko - Rusko, přihlíží Jiří Novotný
Šarvátka v zápase Česko - Rusko, přihlíží Jiří Novotný | Foto: Lukáš Drštička

"Měl jsem od trenéra pokyny, že když se něco takovýho stane, tak mám jít klukům pomoc, takže jsem nečekal a šel jsem do hráče. Do bodyguardů typu Jirky Šlégra mám ale ještě daleko. Musel bych sto kilo přibrat," smál se Nakládal.

"Jarda (Jágr) je hokejista, který se o sebe umí postarat, ale kdyby si někdo chtěl dovolit nějaké záludnosti, tak jsme na to byli připraveni. Nakládal na to má dispozice, temperament, je připraven do toho souboje jít. Je mladej, nabitej energií," vysvětloval svou volbu Hadamczik.

Do bitek se naopak nepouštěl střelec úvodních dvou gólů a nejzkušenější český bek Radek Martínek. Přesto však čekal, že k něčemu takovému při vedení českého týmu může dojít.

"Oni to psychicky nezvládli, začali hrát nervózně. Tím to vyvrcholilo, to jsou Rusové. Trenéři nám řekli, abysme se do třetí třetiny zklidnili a neprali se s nima a hráli dobře defenzívu a brejky," potvrdil čtyřiatřicetiletý bek New York Islanders.

Arťjuchyn chtěl někoho dohrát, zranit

I střelec vítězného gólu Jakub Voráček potvrdil, že hlavní bylo nenechat se ve třetí třetině od Rusů vyprovokovat.

"Říkali jsme si, že Rusové se pokusí situaci ve třetí třetině ještě více vyprovokovat. My jsme začali hrát znovu hokej. Zaměřili jsme se na obranu středního pásma a vyplatilo se to," řekl jednadvacetiletý útočník Columbusu.

Martínek si nejvíce na ledě všímal útočníka Jevgenije Arťuchyna, s kterým se potkával ještě donedávna v NHL.

"Arťuchyn hraje pořád stejně, člověk si musí dát pozor. Rozmyslet si, když jede za váma, jestli jít pro puk, nebo on má jít první," připomenul situaci z druhé třetiny, kdy se po střetu s ním zranil obránce Martin Škoula a zápas nedohrál.

"To není typ hráče (Arťuchyn), který by něco vymyslel, že by dal nahrávku do prázdné branky. To je vyloženě hokejista, který hraje na hraně agresivity. Na něm bylo vidět, že vyhlížel souboje, chtěl někoho dohrát až zranit," zdůraznil Nakládal.

"Nenechali jsme si nic líbit a opláceli jsme jim to. Nezastrašili nás, což je dobrá vizitka," těšilo asistenta trenéra Josefa Palečka.

 

Právě se děje

Další zprávy