´Zlatý hoch´ Červenka míří za Jágrem. Podepsal v Omsku

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
25. 5. 2010 15:06
Roman Červenka podepsal dvouletou smlouvu
Roman Červenka
Roman Červenka | Foto: HC Slavia Praha

Praha - Čerstvý hokejový mistr světa Roman Červenka bude hrát příští rok Kontinentální ligu za Avangard Omsk.

Čtyřiadvacetiletý útočník podle očekávání opouští Slavii Praha a rozšíří českou kolonii v Omsku, kde působí také Jaromír Jágr a o prodloužení smlouvy se chystá vyjednávat také další "zlatý hoch" Jakub Klepiš.

Vítěz letošního kanadského bodování české extraligy podepsal s vedením klubu dvouletou smlouvu.

Čtěte také:
Zlato je zlato, radoval se Jágr. Tituly porovnat odmítl
Satisfakce i pro Růžičku: Omluvenky? Už to neřešte

Že je mu extraliga malá, prohlašoval Červenka už v průběhu sezony. Jeho snem bylo angažmá v NHL. Ovšem na začátku května před mistrovským šampionátem mluvil naopak o lukrativním jednání s Avangardem Omsk, který v té době prodloužil kontrakt s křídelním útočníkem Jaromírem Jágrem.

Je pravdou, že česká hvězda mívala často vliv na výběr svých spoluhráčů. Jenže spolupráci Jágra s Červenkou zřejmě osud příznivě nakloněn není. Reprezentační trenér Růžička je zkoušel dát dohromady jak na olympiádě ve Vancouveru, tak na mistrovství světa v Německu. Jenže ani jednou to dobrotu nedělalo.

Jenže klubová úroveň může mít na jejich souhru docela jiný vliv. Navíc trenér Omsku může českému centru najít v sestavě úplně jiné místo.

Jedno je jisté. Zatímco v NHL by jej čekala dvoucestná smlouva a tedy možný odsun na farmu, v Omsku si vzhledem k úspěchu české reprezentace mohl vyjednat velmi solidní kontrakt.

 

Právě se děje

Další zprávy