Jágr o poslední minutě: Být hokejový divák je strašný

Sport Sport
23. 5. 2010 23:33
Jaromír Jágr po zápase vysvětlil, co se mu stalo
Foto: Reuters

Kolín nad Rýnem - Jaromír Jágr má na zápasy s Ruskem smůlu: stejně jako na olympiádě ani na světovém šampionátu ho nedohrál.

Jenže v Kolíně nad Rýnem to nevadilo - náplastí na bolest ve zraněném koleně je titul. Jágr je stejně jako další členové týmu mistrem světa - v osmatřiceti letech.

"Věřit je základ," prohlásil v rozhovoru pro Českou televizi hned po zápase.Když devět minut před koncem Jemelin sklonil tělo u mantinelu, vjel do něj Jágr v plné rychlosti a bylo po zápase. Alespoň pro číslo 68 určitě.

"Šel mi tělem pod koleno. Přelítl jsem přes něj a bylo zle. Nevím, co mi je, je to jako když si zvrkneš kotník, ale v koleně," prohlásil Jágr.

Pro český tým však tento moment přinesl důležitý klid: pět minut kvůli Jemelinovu zákroku hráli Rusové v oslabení a Češi snáze drželi stav 2:0.

Pak ale i Rusko dostalo možnost hrát přesilovku, dokonce 6 na 3, když z ledu odvolalo brankáře Varlamova.

"Když jsem viděl tuhle přesilovku, říkal jsem si, že to není možný. Nechtěl bych být divák, to se nedá vydržet," smál se Jágr.

Po zápase chválil Tomáše Vokouna. "Víš co, bez brankáře neuspěješ," glosoval svým obvyklým způsobem: "A na Vokyho je spoleh," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy