Síň slávy IIHF má nové členy. Noví Češi v ní ale nejsou

ČTK ČTK, Red Spo
23. 5. 2010 17:27
Do Síně slávy byl přijat Vladimir Krutov i Arturs Irbe
Foto: Reuters

Kolín nad Rýnem - Síň slávy Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF) má od dnešního dne oficiálně o šest členů více.

Mezi hokejovou elitu byli v dějišti světového šampionátu v Německu formálně přijati Rus Vladimir Krutov, Dieter Hegen z Německa, lotyšský brankář Arturs Irbe, Finka Riika Nieminenová Väliläová, Švéd Rickard Fagerlund a Američan Lou Vario.

Čtěte také: Příští rok na Slovensku: Česko bude hrát s Finy a Dány

Na zástupce českého hokeje se tentokrát nedostalo.

Krutov, Hegen, Irbe a Nieminenová Väliläová byli oceněni za svou aktivní hokejovou kariéru. Fagerlund si vysloužil ocenění v kategorii zakladatelů a Vario převzal Cenu Paula Loicqa za přínos mezinárodnímu hokeji.

Síň slávy IIHF, která je součástí hokejové Síně slávy v Torontu, byla otevřena v roce 1997. Mezi členy je také 20 Čechů. Zatím jako poslední byl přijat před rokem během mistrovství světa ve Švýcarsku obránce Jan Suchý.

Předtím se této pocty dostalo Vlastimilu Bubníkovi, Jaroslavu Drobnému, Václavu Nedomanskému, Vladimíru Zábrodskému, Karlu Gutovi, Jiřímu Holečkovi, Jiřímu Holíkovi, Oldřichu Machačovi, Františku Pospíšilovi, Vladimíru Martincovi, Ivanu Hlinkovi, Josefu Malečkovi, Františku Tikalovi, Vladimíru Bouzkovi, Josefu Černému, Luďku Bukačovi, Miroslavu Šubrtovi, Vladimíru Kostkovi a Quidu Adamcovi.

 

Právě se děje

Další zprávy