Boleslav zachránila baráž, rozhodne sedmý zápas

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
24. 4. 2012 20:28
Chomutov - Mladá Boleslav 2:3
Radost hokejistů Mladé Boleslavi
Radost hokejistů Mladé Boleslavi | Foto: ČTK

Praha - Hokejisté Chomutova nedokázali v šestém zápase baráže o extraligu proti Mladé Boleslavi využít svůj mečbol a v domácím prostředí podlehli 2:3.

Vítěznou branku vstřelil deset minut před koncem Balaštík.

Zda se Pirátům povede postoupit do nejvyšší soutěže, se tak definitivně rozhodne ve čtvrtek na ledě Středočechů.

Čtěte také:
Zápas Chomutov - Mladá Boleslav jsme sledovali ŽIVĚ
Naděje Boleslavi: může prohrát baráž i udržet extraligu

Mladoboleslavští mohou za určitých okolností zůstat v extralize i přes barážovou prohru, Středočeši si však nejvyšší soutěž chtějí pojistit už proti Chomutovu. Pro splnění svého cíle musel bruslařský klub dnes vyhrát, což začal plnit už v 11. minutě, kdy vyloučení Hromase potrestal Tomas.

Domácí se s vervou pustili do honby za vyrovnáním, vypracovali si řadu šancí, ale selhávali v koncovce. Velké šance spálili Havíř, Gajovský či Diviš.

Ve 34. minutě konečně využil přesilovku trefou do odkryté brány Jíra, ovšem o chvíli později strhnul po Výborného vybídnutí vedení znovu na stranu hostů Žabka.

Tlak Pirátů pokračoval, skvělá podívaná gradovala a o další uzel na dramatické zápletce se pět sekund před koncem druhé části postaral Kraft.

Obrátit stav se však Chomutovu nepodařilo. Naopak když Balaštíkova dorážka opět posadila Mladou Boleslav na koně, nedokázali domácí už k třetímu vyrovnání najít síly.

Baráž o hokejovou extraligu - 6. zápas:

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
34. Jíra (Kraft, Pulpán), 40. Kraft (Pulpán) - 11. Tomas (Mozík, Žabka), 36. Žabka (D. Výborný, Tomas), 50. Balaštík (Pabiška, Rýgl). Rozhodčí: Hribik, Hodek - Pouzar, Charvát. Vyloučení: 7:10, navíc Hřebejk (Chomutov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5250 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Chomutov: Řehoř - Pavlas, Pulpán, Havíř, Macháček, Rutta, J. Mrázek, Bartejs - Jíra, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Jan Kovář, Milan Procházka - Ondřej, Sikora, Hromas - Lapšanský (21. Gajovský), Diviš, F. Seman. Trenéři: Doležal, Gudas a Mikšovic.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Žabka, Beňovič, Rýgl, Baldwin, Drábek, Chaloupka, Mozík, Dudáš - Nouza, D. Výborný, Mikulík - Balaštík, Podkonický, Pabiška - Bahenský, Stieler, Goertzen - Loskot, Jiránek, Tomas. Trenéři: Novák a Hiadlovský.
 

 

Právě se děje

Další zprávy