Hokejisty extraligového Třince bude trénovat Turek

ČTK ČTK
17. 4. 2012 10:30
Josef Turek dosud dělal asistenta trenéra ve Zlíně

Třinec - Hokejisty Třince povede Josef Turek, který dosud působil jako asistent ve Zlíně. Čtyřicetiletého kouče čeká premiéra na postu hlavního trenéra u seniorského týmu.

Oceláři o nástupci Jana Tlačila informovali na klubovém webu.

Někdejší úspěšný trenér juniorských týmů, který vedl i českou reprezentaci do 16 a 17 let, byl hlavním kandidátem na post kouče loňského extraligového šampiona.

Čtěte také:
Kalous končí na střídačce Liberce. Půjde trénovat Lva?
Trenérem HC Lev bude Jandač, jednání finišují

"Nabídku trénovat Třinec jsem dostal zhruba v době, kdy jsme proti Ocelářům hráli předkolo play off. Nemusel jsem dlouho váhat, jelikož taková výzva se těžko odmítá. Dostal jsem tady prostor k seberealizaci," uvedl Turek, o jehož služby stáli i ve Zlíně.

"V Třinci to je pro mě obrovská motivace"

Vedení Beranů ale chtělo, aby se více staral o mládež, což Turek již nechtěl.

"Chtěl jsem se od mládeže poněkud odlepit, protože svoje jsem si tam už odtrénoval. V Třinci to je pro mě obrovská motivace, Oceláři jsou špičkovým klubem," řekl Turek.

Ten povede tým společně s asistentem Pavlem Janků. Trenérem brankářů bude Jaromír Kameš.

Turek bude třineckým hráčům oficiálně představen 1. května. Už nyní se ale se sportovním ředitelem Pavlem Markem podílí na získávání posil.

"Mým prvořadým cílem je dostat v danou chvíli z každého hráče maximum. Chci si dávat vždy jen postupné cíle a jít poctivě krok po kroku. Sezona začíná od prvního dne letní přípravy a já se chci v těchto dnech a týdnech zaměřit právě na tuto klíčovou oblast," uvedl Turek.

"Základem každého úspěchu je kvalitní fyzická příprava"

Pod jeho vedením se Třinec bude snažit rehabilitovat za nepříliš vydařenou sezonu, ve které vypadl v předkole play off se Zlínem. Podle Turka se bude tým snažit hrát ofenzivně.

"Ale je to vždy běh na dlouhou trať. Základem každého úspěchu je kvalitní fyzická příprava. Každý hráč ze sebe musí během příštích měsíců vyždímat maximum, ale bude i prostor pro doplňkové sporty. Tuhle zkušenost mám z mládežnického hokeje a úspěšný jsem s touto vizí byl i ve Zlíně," dodal Turek.

 

Právě se děje

Další zprávy