Divíšek: Kdybych nedělal kraviny, museli jsme vyhrát

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
10. 4. 2012 7:00
Nejproduktivnější hráč play off si vyčítal tři vyloučení
Nejproduktivnější hráč play off Tomáš Divíšek si hodně vyčítal svá tři vyloučení
Nejproduktivnější hráč play off Tomáš Divíšek si hodně vyčítal svá tři vyloučení | Foto: Zuzana Hronová

Pardubice - Suverénně nejproduktivnější hráč letošního play off Tomáš Divíšek byl v prvním finálovém zápase mezi Pardubicemi a Kometou Brno (5:4 po samostatných nájezdech) u všeho.

Útočník Komety, který bydlí v Pardubicích, s nimiž navíc v roce 2005 vybojoval svůj jediný extraligový titul, sice přihrál na první gól svého týmu, a zaokrouhlil tak počet bodů v letošním play off na dvacet (5+15), v samostatných nájezdech však svůj pokus neproměnil a při dvou z jeho tří vyloučení vstřelily Pardubice gól.

Čtěte také:
Zápas jsme sledovali v online reportáži
Pardubice zvládly úvodní finále. Drama rozhodly nájezdy

"Kdybych nedělal takový kraviny, tak jsme tady museli vyhrát v základní hrací době. Nedá se nic dělat, jede se dál, prohráli jsme jen jedem zápas, vyhrajem tady zejtra. Dokavaď to není čtyři, tak je to dobrý," řekl novinářům po zápase dvaatřicetiletý útočník, který hraje své čtvrté extraligové finále.

Tomáši, čím si ta Vaše tři vyloučení vysvětlujete? Nebyl jste přemotivovaný?
Přemotivovanost? Žádná nebyla. Nechci to moc rozebírat ty fauly, jeden tam byl určitě, u těch dvou nevim. Takhle hraju furt. Nebyla tam motivace, ale kravina ode mě.

Mrzí Vás hodně, že jste oproti předchozím sériím první zápas nevyhráli?
Myslím, že lepší tým dneska prohrál. Ten zápas byl dobrej, i Pardubice měly šance. Na konci už to bylo vyrovnaný a rozhodlo štěstí. Nebo jinak, oni dali v nájezdech góla a my jsme nedali bohužel nic.

Tomáš Divíšek se v prvním finále občas nechal příliš unést.
Tomáš Divíšek se v prvním finále občas nechal příliš unést. | Foto: Zuzana Hronová

Pardubice vám dali v základní hrací době čtyři góly, což se vám už deset zápasů nestalo. Čím to?
Měli asi víc síly, byli trošku nadupanější. Měli jsme ale teď tejden volno, takže sil je ještě pořád docela dost. Dáme si večeři, pivko, půjdem si lehnout a zejtra na to zas vlítnem.

Přitom na konci jste se dostali po laciném vyrovnávacím gólu na koně...
Vždycky vás takhle blbej gól na konci zápasu na chvilku ze hry dostane. V tom prodloužení jsme byli nabušenější, mohli jsme dát navíc góla ještě v šedesátý, ale nedá se nic dělat. Nedali jsme jich víc a dostali jsme čtyři. Prohráli jsme, zvedneme se a jedeme dál.

Byly Pardubice lepší než Sparta nebo Plzeň?
Asi jo, do obrany to maj líp zorganizovaný. My na to nechcem koukat, koukáme na sebe. Hráli jsme dneska dobře, ale prohráli jsme.

Jak jste reagovali na zranění Róberta Petrovického, který musel kvůli otřesu mozku ze zápasu odstoupit?
Je to hodně velká komplikace, Robo je jeden z našich nejlepších hráčů, náš lídr. Má otřes mozku, musíme se s tím vyrovnat a bojovat za něj. Myslim, že za tuhle srážku může právě ten náš fyzickej hokej. Když nám budou na konci docházet síly, tak jeden takhle důležitej hráč vám bude vždycky chybět.

 

 

Právě se děje

Další zprávy