Pardubice zkrotily Tygry. Ve finále je vyzve Kometa

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
3. 4. 2012 20:21
Liberec - Pardubuce 2:4, stav série 2:4
Jeden z hrdinů zápasu: pardubický útočník Daniel Rákos, autor rozhodující branky v prodloužení, jež znamenala postup do semifinále. Prodloužení se v 7. duelech hraje až do rozhodnutí, tedy teoreticky i celou noc. Tentokrát stačila necelá minuta.
Jeden z hrdinů zápasu: pardubický útočník Daniel Rákos, autor rozhodující branky v prodloužení, jež znamenala postup do semifinále. Prodloužení se v 7. duelech hraje až do rozhodnutí, tedy teoreticky i celou noc. Tentokrát stačila necelá minuta. | Foto: Zuzana Hronová

Liberec - Hokejoví šampioni z roku 2010 Pardubice si po dvou letech opět zahrají o extraligový titul. V úterý zvítězili Východočeši 4:2 na ledě Liberce a stejným poměrem ovládli i celou semifinálovou sérii. Soupeřem Pardubic ve finále bude Kometa Brno.

"Perníkáři" dnes předvedli na kluzišti Bílých tygrů především v úvodních dvou třetinách defenzivně velmi zodpovědný výkon a to jim nakonec stačilo.

Závěrečný nápor Liberce, v němž domácí snížili na rozdíl jediné branky, totiž přišel příliš pozdě. O osudu utkání definitivně rozhodla trefa Martina Bartka do prázdné branky.

Čtěte také:

Utkání Liberec - Pardubice jsme sledovali ŽIVĚ zde
Kometa deklasovala Plzeň. Po 41 letech bude hrát finále
Zklamaný Straka: Na MS nejedu, musím v Plzni udržet tým

Domácí ale měli první velkou šanci zápasu, když se v závaru před brankou snažil překonat Růžičku Urban. Jenže dál bylo snažení Liberce slabé a Pardubicím stačilo hrát na jistotu z obrany. Hosté navíc otevřeli skóre utkání, když se trefil ve 4. minutě Jan Starý.

I druhé dějství patřilo Pardubicím, které přidaly ještě dvě branky. Postarali se o ně Jan Semorád a Vladimír Sičák. Do kabin o druhé přestávce tak domácí vstupovali s třígólovým mankem a k úspěchu v zápase by jim pomohl zřejmě jen zázrak v třetí třetině.

Nejprve se zdálo, že by se to snad i mohlo povést, když liberecký Lukáš Krejčík snížil na 1:3. A když si v 58. minutě Píša srazil střelu Martina Čakajíka do sítě, bylo zaděláno na drama. Liberec tím využil početní výhodu a ještě hrál bez Vošvrdy.

V šesti hráčích hráli domácí pochopitelně i po snížení, ale už se jim nepodařilo zatlačit Pardubice do jejich třetiny. Plynul z toho definitivní hřebíček do rakve, který zatloukl gólem do prázdné brány Martin Bartek.

Pardubice vyhrály 4:2 zápas i celou sérii a stanou se dalším soupeřem Komety Brno ve finále play off. Moravané dokázali v play off vyřadit vítěze základní části Spartu, druhou Plzeň a teď na ni čekají třetí Pardubice, takže souboj to bude hodně zajímavý. Úvodní finálový zápas se bude hrát 9. dubna.


Výsledek:

Bílí Tygři Liberec - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 52. L. Krejčík (Čakajík, Bartovič), 58. Čakajík (P. Nedvěd) - 4. Starý, 28. Semorád (Buchtele), 40. Sičák (Bartek, Píša), 59. Bartek (V. Kočí). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:1. Diváci: 7363. Konečný stav série: 2:4.

Sestavy:
Liberec: Pinc (41. Vošvrda) - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Holub, Ulrych, Moravec - Urban, P. Nedvěd, Vantuch - Bartovič, Bulíř, Špaček - Klimenta, Vak, Víšek - Bárta, L. Krejčík, od 21. navíc Bortňák. Trenéři: Kalous a Pešán.

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, od 21. navíc M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Cetkovský, Somík - Semorád, T. Zohorna, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

 

Právě se děje

Další zprávy