Vostřák odčaroval Trvaje a vykřesal naději pro Plzeň

Sport Sport
31. 3. 2012 20:50
Západočeši porazili Kometu 3:2 snížili sérii na 1:3
Foto: Eduard Erben

Brno - Plzeň odvrátila první mečbol ve čtvrtém utkání semifinálové série hokejové extraligy s Brnem.

Porazila totiž Kometu 3:2, snižila stav série na 1:3 a souboj o finále se stěhuje zpátky na západ Čech.

"Zpátky ni krok". S tímto heslem vstupovali do sobotního semifinálového zápasu hokejisté Plzně. Kdyby vyhrálo i počtvrté Brno, Západočechům by skončila sezona.

A přesně v duchu toho, že by to mohl být poslední zápas Plzně, se nesl i výkon jejích hráčů. Od prvních minut hráli na hranici rizika a odměnou jim byl gól při vlastním oslabení, když Pavel Vostřák v úniku oklamal Trvaje a sejmul z něho kouzlo, které dva a půl zápasu drželo jeho neprůstřelnost.

Čtěte také: 
VIDEO Kudrna opět v centru dění. Za faul má distanc
VIDEO Plzeňští fans: Trvajova eskapáda měla zakrýt gól

Brzy sice Brno odpovědělo, když tečovaná střela Romana Erata zapadla za záda Marka Mazance, ale tři minuty před koncem první třetiny vrátil Plzni vedení Jan Kovář.

Západočeši v druhé třetině neztratili nic ze své zarputilosti a znovu to byli oni, kdo se radoval ze vstřelené branky. A opět to byl Pavel Vostřák, který měl štěstí, když se jeho nahození odrazilo od Koreise za bezmocného Trvaje.

Kometa v druhé třetině po gólu Tomáše Svobody snížila a zápas zdramatizovala. První polovinu třetího dějství chyběl hostům Radek Duda, který dostal na konci druhé třetiny desetiminutový osobní trest.

Plzeň se po zbytek zápasu dobře bránila a činil se i plzeňský mladík v bráně Mazanec. Brno v závěru hrálo minutu a půl powerplay, ale vyrovnat se mu nepodařilo.

Západočeši tedy snížili sérii a dál věří, že se jim podaří vývoj v semifinále otočit a stanou se tak prvním týmem v historii, který to dokáže.

Výsledek:

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Erat (Malec), 26. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Kováčik) - 3. Vostřák (Vykoukal), 17. Jan Kovář (Vlasák), 22. Vostřák (Vykoukal). Rozhodčí: Minář, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8, navíc Duda (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 3:1.

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Erat, Koreis, Petrovický - Balej, H. Zohorna, Polodna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Plzeň: Mazanec - Marušák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Modrý, Vykoukal, Frolo, J. Jeřábek - Duda, Martin Straka, Kratěna - Pletka, Jan Kovář, Vlasák - Michal Dvořák, Havlíček, Andrašovský - Stránský, M. Heřman, Mrňa - Vostřák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.

 

Právě se děje

Další zprávy