Jiří Šlégr ohlásil návrat. Večer nastoupí proti Slavii

ČTK ČTK
23. 3. 2012 13:45
Vítěz z Nagana a poslanec potrénoval s Litvínovem
Olympijský vítěz z Nagana by se mohl v extralize představit po dvou letech.
Olympijský vítěz z Nagana by se mohl v extralize představit po dvou letech. | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Dres Litvínova by měl ve večerním extraligovém zápase skupiny o udržení na ledě pražské Slavie obléknout i Jiří Šlégr.

Zkušený čtyřicetiletý obránce naposledy zasáhl do soutěžního zápasu v březnu 2010, poté ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Šlégr ale již několik týdnů s Litvínovem trénuje a dnes se rozhodl, že nastoupí do extraligového zápasu.

"Víc než cokoli jiného to beru jako morální pomoc. Ten zápas není o Šlégrovi. Číslo jedna je Litvínov, z jiného důvodu to nedělám," uvedl olympijský vítěz, mistr světa a vítěz Stanleyova poháru pro iSport.cz.

Čtěte také:

Šlégr by měl nastupovat jako sedmý obránce.

"Netvrdím, že budu hrát prvního beka, ale nechci jen přihlížet. Tak to půjdu zkusit. Měsíc jsem trénoval a cítím se daleko líp. Když jsem tam vlezl tenkrát, nevydržel jsem ani půl hodiny," uvedl Šlégr, jenž měl v minulosti problémy se zády.

"To víte, že to nebude ideální, ale uvidíme. Neměl bych od toho velká očekávání," dodal.

Současný poslanec a zároveň šéf realizačního týmu Severočechů, který působí i v klubovém představenstvu, chce Litvínovu pomoct vyhnout se účasti v baráži.

Verva je po šesti z dvanácti odehraných kol skupiny o udržení v extralize předposlední a na čtrnáctou Mladou Boleslav má náskok jen tří bodů.

 

Právě se děje

Další zprávy