Bývalý ministr Besser dostal nabídku být šéfem hokeje

Sport Sport
22. 3. 2012 16:45
Volba prezidenta je až v červnu
Exministr, dnes poslanec Besser
Exministr, dnes poslanec Besser | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - S politiky mají hokejoví vyjednavači trochu smůlu. Bývalý ministr kultury Jiří Besser je dalším, kdo jim dal košem, když mu nabídli, aby se stal prezidentem Českého svazu ledního hokeje.

"Přemýšlel jsem o tom, ale odmítl jsem. Hlavním důvodem je, že se chci naplno věnovat svému poslaneckému mandátu," vysvětlil deníku Insideru, který informaci přinesl jako první, své rozhodnutí Besser.

Dosud jediným, o kom se veřejně ví, že půjde do voleb, je současný hokejový prezident, plzeňský právník Tomáš Král.

Už před několika týdny se objevila informace, že tábor vyjednavačů, kteří chtějí Královi postavit protikandidáta, oslovil i vítěze z Nagana a současného poslance Jiřího Šlégra. Jenže Šlégr reagoval stejně jako nyní Besser, napsal Insider.

Čtěte také:

Nápad dostat na klíčový post v hokeji právě Bessera je překvapivý jen na první pohled. Když rezignoval ve vládě, šéfoval sice kultuře, ale k hokeji má léta blízko.

Od roku 2000 do roku 2008 spoluvlastnil s bývalým hokejovým reprezentantem Leem Gudasem rodinnou firmu AD PUK, které patří hotel a vozí do Česka zahraniční sportovce.

Besser, hokejový doktor a viceprezident

Besser, civilním povoláním lékař, byl oddílovým doktorem v berounském hokejovém klubu H+S. Pak se dokonce stal šéfem téhož klubu. V HC Berounští Medvědi působil v roli viceprezidenta.

Hokejový prezident se volí 16. června v pražském hotelu Corinthia Towers, ale muže, který by se postavil Tomáši Královi, musí Kusého tábor najít do uzávěrky kandidátek. Ta vyprší už s koncem května.

 

Právě se děje

Další zprávy