Klukům jsem to pokazil, řekl Vlasák se slzami v očích

ČTK ČTK
16. 3. 2012 6:00
Vlasák namazal na Leškův rozhodující gól
Tomáš Vlasák
Tomáš Vlasák | Foto: Jakub Šafránek

Zlín - Plzeňský hokejový útočník Tomáš Vlasák je zvyklý být v epicentru dění díky svým gólům a brilantním technickým kouskům.

Ve čtvrtek však platil za smolaře dne: Zlín po jeho fatálním kiksu ve středním pásmu v prodloužení rozhodl čtvrtý čtvrtfinálový zápas play off a po výhře 5:4 v prodloužení vyrovnal stav série.

"Klukům jsem to celé pokazil. Hrozně se omlouvám jim i všem fanouškům," vyprávěl Vlasák, kterému se v očích leskly slzy. Jeho osudový manévr ve středním pásmu potrestal devatenáct sekund před koncem Petr Leška.

Čtěte také:
Kometa srovnala stav. Plzeň prohrála ve Zlíně i podruhé

"Viděl jsem, že proti mně startuje hráč, chtěl jsem si puk dát do bekhendu a objet ho, ale nějak mi to uskočilo a puk se převalil přes hokejku. Dopadlo to, jak to dopadlo. Taková strašná chyba se mi stala poprvé v životě," řekl Vlasák.

Plzeň přitom měla od druhé půlky zápasu navrch. Dorovnala stav 1:4 a tlačila, ale v závěru základní hrací doby neproměnila několik příležitostí.

"První zápas jsme dali my gól dvacet sekund před koncem a teď si to oni vzali zpátky. Kdo to viděl, tak musel vidět, že jsme byli lepší, ale prohráli jsme si to sami tím, že jsme je pustili do vedení 4:1," řekl útočník Václav Pletka.

Podle něj se Západočeši nemohli dlouho dostat do tempa.

"Měli jsme v první polovině hodně oslabení, ale pak jsme se dostali do tempa a dali na 4:4. Chyběl kousek a vezli jsme si třetí bod. Byla tam asi tyčka v závěru. Ale takové je play off. První zápas jsme si nezasloužili vyhrát my, teďka nám to vrátili," neztrácel Pletka nadhled.

Zatímco Vlasák měl hlavu v dlaních, spoluhráči mu nic nevyčítali. "To se stane. Jednou udělá chybu Petr, podruhé Pavel. Na Vlasyho (Vlasáka) to házet nemůžeme. Ta chyba byla v nás a v tom, že jsme je pustili do vedení 4:1," dodal Pletka.

 

Právě se děje

Další zprávy