Liberec má mečbol, Pardubice těsnou výhrou srovnaly

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
13. 3. 2012 20:25
Vítkovice - Pardubice 2:3, Č. Budějovice - Liberec 1:3
Foto: Lukáš Drštička

Praha - Hokejisté Pardubic zvítězili na ledě Vítkovic ve čtvrtém čtvrtfinálovém zápase 3:2 a srovnali stav série na 2:2.

Rozhodující branku vstřelil na konci druhé třetiny Václav Kočí, když bleskurychle zareagoval na vítkovické vyrovnání. Dva góly a jednu asistenci zaznamenal Jan Starý.

Ostravský celek se stejně jako včera rval až do konce, ovšem hosté jejich závěrečný tlak i s pomocí tyče tentokrát ustáli.

Třetí vítězství si připsal Liberec. Největší zásluhu na výhře v Českých Budějovicích 3:1 měl kanonýr Petr Nedvěd, který se stejně jako Starý podílel na všech třech brankách svého týmu. Severočeši si tak už v pátek mohou zajistit postup do semifinále.

Čtěte také:
Zápasy Vítkovice-Pardubice a Budějovice-Liberec jsme sledovali ŽIVĚ
VIDEO Linhart píchl holí Mrňu. Stát bude tři zápasy
Bílí Tygři Nedvěda nepotřebují. Našli za něj náhradu

Pardubicím se skvěle povedla úvodní třetina. Už po 28 sekundách zakončil přečíslení dva na jednoho přesnou trefou Starý. Tentýž hráč se prosadil i v 9. minutě, když střelou z úhlu od mantinelu zaskočil Šindeláře.

Vítkovice byly nenadálým vývojem očividně zaskočeny a rozjíždět do pořádného tempa se začaly až po přestávce. Klimek s Pohlem se ve 27. minutě ještě neprosadili, ovšem o chvíli později se druhý jmenovaný už z gólu radovat mohl. Individuální akci zakončil behkendem k bližší tyči.

Ve 39. minutě bylo srovnáno, Klimkovo nahození si nešťastně do vlastní sítě dorazil Somík. Euforie ale zaplavila domácí tým jen na chvíli. Ještě do konce druhé periody obnovil vedení Východočechů tvrdou ranou od modré Kočí.

Třetí část téměř věrně kopírovala tu včerejší. Pardubice neproměnily několik šancí na zvýšení svého náskoku, což se jim málem znovu vymstilo. Jenže tentokrát je dvě a půl minuty před koncem zachránila po Káňově střele tyč a v závěrečném náporu se zaskvěl brankář Růžička.

Hvězdný Nedvěd

Liberečtí sáhli v Českých Budějovicích ke změně na brankářském postu, Pince z neznámých důvodů nahradil Vošvrda, ovšem na výkon Bilých Tygrů to žádný dopad nemělo.

Foto: ČTK

Hráči Mountfieldu začali aktivněji než v pondělním duelu, největší příležitost ke skórování ale měli v první třetině hosté. Unikajícího Urbana fauloval Ptáček, nařízené trestné střílení však liberecký čahoun neproměnil.

Domácí zase selhávali v přesilovkách, v polovině zápasu nevyužili ani minutovou dvojnásobnou výhodu.

Ve 36. minutě přišel trest, Bartovičovu střelu ještě Kovář vyrazil, dorážející Nedvěd se ale už nemýlil.

Zkraje třetí třetiny udeřil první útok hostů znovu, Nedvěd tentokrát přihrával a jeho vybídnutí zužitkoval Urban. Dvougólové vedení hostům ale dlouho nevydrželo, po 103 minutách domácího střeleckého trápení v play off snížil Kašpařík.

Když v 54. minutě neproměnil další penaltu Bartovič, bylo zaděláno na drama. Utnul jej až při budějovické power play svou druhou Nedvěd.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3 (0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
31. Pohl (Húževka), 39. Klimek - 1. Starý (Koukal, Píša), 9. Starý (Kolář I, Havíř), 40. V. Kočí (Starý). Rozhodčí: Hradil, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 8570. Stav série: 2:2.

Vítkovice: Šindelář - Punčochář, Kudělka, Ovčačík, Sedlák, Sloboda, Voráček - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Strapáč, Klimek - J. Sýkora, Štefanka, T. Káňa - Šedivý, Húževka, Walker (22. Hlinka). Trenéři: Trličík a Moták.
Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Havíř, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos - Bartek, Elkins, Somík - Semorád, Kousal, Buchtele. Trenéři: Hynek a Lubina.

HC Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky:
43. Kašpařík (Kranjc, Červený) - 36. P. Nedvěd (Bartovič, T. Urban), 41. T. Urban (P. Nedvěd, Bartovič), 59. P. Nedvěd (T. Urban, Čakajík). Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:10, navíc Kuchejda - Ulrych a Bartovič oba 10 min. Bez využití. Diváci: 5373. Stav série: 1:3.

České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Mikuš, Němeček, Kolarz - Kotalík, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Langhammer, Martynek - Kuchejda, Mertl, Burian - Podlešák, Červený, Horna. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Liberec: Vošvrda - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Moravec, Štich - T. Urban, P. Nedvěd, Bartovič - Bárta, Vantuch, Špaček - Kudrna, Vak, Víšek - Ulrych, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

 

Právě se děje

Další zprávy