ŽIVĚ Vítkovice i Liberec slaví těsné výhry

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
12. 3. 2012 20:49
Sledujte online reportáže ze zápasů play off Vítkovice - Pardubice a České Budějovice - Liberec
Foto: ČTK

Praha - Pondělní program extraligového play off nám nabídne třetí zápasy těchto čtvrtfinálových sérií: Vítkovice - Pardubice (od 17:30) a České Budějovice - Liberec (od 18:10).

Stav obou sérií je po dvou duelech vyrovnaný 1:1.

Sledujte průběh obou dnešních zápasů v naší komentované online reportáži.

Čtěte také:
VIDEO Holec se zlobí na Kočího: Zranil mě úmyslně
Plzeň porazila Zlín i podruhé, Sparta srovnala

20:45 - Souběžně skončil i zápas v Českých Budějovicích. Jihočeši se snažili o vyrovnání v šesti hráčích v poli, ovšem gól se jim vstřelit nepodařilo. Liberec vítězí 1:0 a také on vede ve své čtvrtfinálové sérii 2:1 na zápasy.

20:44 - Ve Vítkovicích tedy vítězí domácí, kteří porážejí Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech, a ujímají se v sérii vedení 2:1.

20:43 - 3. série. - Burger blafákem do forhendu překonává Růžičku, Šindelář vychytal Koláře I. Burger si tak po zbytečných vyloučeních přece jen napravuje reputaci a rozhoduje třetí čtvrtfinále.

20:42 - 2. série - Ve druhé sérii mají naopak navrch oba gólmani. Ujčík ani Somík neuspěli.

20:40 - 1. série - Začíná vítkovický Šedivý, po ledě se trefil mezi Růžičkovy betony. Trefuje se i pardubický Bartek. Stav 1:1.

20:38 - 57. min - Letmý pohled do Budějovic. Mountfieldu se stále nedaří vyrovnat, Liberec pár minut před koncem stále vede 1:0.

20:36 - Ve Vítkovicích skončilo prodloužení. Jejich duel s Pardubicemi rozhodnou samostatné nájezdy.

20:34 - 70. min - Vítkovický Ovčačík se proháčkoval útočným pásmem, před brankářem chtěl ještě posunout k druhé tyči na Burgera, ovšem jeden z pardubických obránců jeho přihrávku zblokoval.

20:31 - 68. min - Vítkovický brankář Šindelář skvěle zasahuje proti střele Somíka.

20:27 - 50. min - České Budějovice se stále nemohou dostat do souvislejšího tlaku a ani šance nepřicházejí.

20:24 - 63. min - Taháček vítkovického Ujčíka zlikvidoval Růžička.

20:19 - Ve Vítkovicích právě začalo desetiminutové prodloužení.

20:18 - Mountfiled to bude mít s honbou za vyrovnáním hdoně těžké, Liberec brání dobře.

20:12 - V Budějovicích začíná třetí třetina.

20:02 - Ve Vítkovicích končí třetí třetina. Jelikož je stav nerozhodný 2:2, bude se prodlužovat.

20:00 - 60. min - Vítkovice vyrovnávají na 2:2! Zaplněná ČEZ aréna vybuchuje nadšením, deset sekund před koncem se při power-play podařilo od mantinelu srovnat ŠTEFANKOVI.

19:56 - 59. min - Vítkovičtí vyrobili ve střední pásmu hrubku, po níž ujížděl sám na Šindeláře Koukal, v koncovce však přestřelil.

19:55 - 58. min - Vítkovičtí i Pardubičtí se dopustili nekolika hraničních zákroků, ovšem vylučovat se už asi nebude.

19:51 - V Českých Budějovicích skončila druhá třetina. Liberec vede 1:0.

19:49 - 55. min - Vítkovice dlouhé oslabení celkem v poklidu přežily. Čas na vyrovnání se jim však povážlivě zkrátil.

19:43 - 51. min - Vítkovičtí si komplikují situaci. Hráli přesilovku, utnul ji však dvojitý faul Burgera. To je od kapitána Ostravanů hodně netaktické. Vezmeme-li v úvahu, že právě při jeho nedávném vyloučení vstřelily Pardubice vedoucí branku, nebudou jej trenéři dnes příliš chválit.

19:41 - 36. min - V Budějovicích mohlo být vyrovnáno, nebýt famózního zákroku libereckého brankáře Pince.

19:40 - 35. min - Liberec vede 1:0! Po buly vystřelil na Kováře Špaček, jeho střelu domácí gólman vytáhl, ovšem na dorážku VANTUCHA už byl krátký.

19:38 - 48. min - Vítkovice vytvořily během další přesilovky před pardubickou brankou závar, puk však za Růžičku nepropasírovaly.

19:36 - 32. min - Před jistou brankou Liberce nyní zachránil domácí tým Novák.

19:33 - 46. min - Nyní hrály v početní výhodě Vítkovice, ovšem po úvodním velkém tlaku si další šance nevytvořily. 

19:27 - 43. min - Pardubice vedou 2:1! Východočechům stačilo k potrestání Burgerova vyloučení 15 sekund. Rychlou a pohlednou kombinaci před domácí brankou zakončoval do odkryté svatyně STARÝ.

19:23 - 27. min - České Budějovice měly vedoucí gól na dosah. Dorážku Langhammera však zastavila tyč.

19:20 - Ve Vítkovicích začíná třetí třetina. Uvidíme, jestli to bude poslední část tohoto zápasu, zatím je stav nerozhodný 1:1.

19:15 - 24. min - Úvod prostřední periody patří Liberci, zrazuje ho však koncovka. Například Kudrna měl před sebou prázdnou branku, ovšem o pár centimetrů ji kotouč minul.

19:11 - V Českých Budějovicích začala druhá třetina.

19:05 - Na obou stadionech nyní probíhají přestávky, a tak si volné minuty vyplňte prohlídkou fotoreportáží z víkendových bitev mezi Spartou a Brnem, v nichž nebylo nouze o dramatické momenty ani tvrdé souboje.

19:00 - Ve Vítkovicích skončila druhá třetina, domácí hrají s Pardubicemi nerozhodně 1:1.

18:55 - 38. min - Pardubice se dostaly do přečíslení dvou na jednoho. Přestože si Buchteleho střelu domácí obránce málem srazil do branky, vedení z toho Východočeši nakonec nevytěžili.

18:52 - V Budějovicích končí první třetina, domácí zatím hrajou s Libercem bez branek.

18:50 - 19. min - Liberecký Pinc nyní tečoval střelu od modré nad vlastní bránu, kotouč se však podivně odrazil od horní síťky zpátky do brankoviště. Nikdo z Budějovických ale na dorážku připraven nebyl, a tak ani z tohoto mráčku nezapršelo.

18:43 - 30. min - Ve velké šanci se ocitly Pardubice. Skvělou přihrávkou dostal Somík do dobré pozice Kočího, který však branku o kousek minul. 

18:39 - 14. min - Kovář znovu skvěle zasáhl, když si zpoza brány do kruhu vybruslil Kudrna a střelou zápěstím se jej snažil překvapit.

18:37 - 13. min - Liberečtí nyní málem napodobili Vítkovice. Zpoza brány nahrával Bartočič na Nedvěda, ten se však těsně před gólmanem Kovářem prosadit nedokázal.

18:34 - 26. min - Vítkovický Ujčík zahrozil po individuální akci, následná střela mu však úplně nesedla.

18:26 - 21. min - Pardubice vyrovnávají na 1:1! Při přesilové hře sice Starého ještě Šindelář vychytal, ovšem na dorážku KOUKALA už byl krátký.

18:24 - Ve Vítkovicích začala druhá třetina.

18:23 - První minuty patřily aktivnějším Jihočechům, ovšem bez gólového vyjádření. Nyní se ale tlak přelel na hokejky Bílých Tygrů.

18:15 - Po úvodních technických problémech začalo utkání Českých Budějovic s Libercem.

18:07 - K začátku utkání se schyluje také v Budějovicích, tak si představme sestavy.

HC Mountfield: Kovář (Kantor) - Ptáček, Kolarz, Vráblík, Novák, Němeček, Kranjc, Mikuš - Martynek, Kotalík, Gulaš, Sailer, Šimánek, Kuchejda, Kašpařík, Podlešák, Horna, Burian, Červený, Langhammer, Mertl.

Bílí Tygři Liberec: Vošvrda (Pinc) - Čakajík, Výtisk, Moravec, Trončinský, Roth, Derner, Holub, Štich - Bárta, Víšek, Špaček, Ulrych, Kudrna, Urban, Kica, Bartovič, Vantuch, Bortňák, Vak, Nedvěd.

18:04 - První třetina ve Vítkovicích končí, domácí vedou 1:0, ovšem hosté budou do druhé části vstupovat v početní převaze.

18:03 - 20. min - Píšovu střelu od modré vyráží Šindelář do ochranné sítě.

17:57 - 16. min - Hosté nyní vyvolali u Šindelářovy klece zmatek a Vítkovickým trvalo docela dlouho, než kotouč odpálili do bezpečí.

17:53 - 15. min - Vítkovice vedou 1:0! Burger našel zpoza branky najíždějícího UJČÍKA, který z bezprostřední blízkosti otevírá skóre.

17:46 - 9. min - Kolář I. ujížděl ve vlastním oslabení sám na Šindeláře, ovšem vítkovickému brankáři se kolena nerozklepala a soupeře vychytal.

17:42 - 8. min - Pardubičtí v přesilovce nebezpečně pálili od modré, Šindelář však neměl zakrytý výhled, a tak ostrý projektil vyrazil.

17:36 - První minuty nabízejí důrazný a opatrný hokej, na bránu letěly spíše propagační střely. Zatím se hraje bez branek i větších šancí.

17:30 - Utkání Vítkovic s Pardubicemi právě začalo.

17:20 - Jelikož utkání v Ostravě začíná dřív, pojďme si říct nejprve sestavy Vítkovic a Pardubic.

HC Vítkovice Steel: Šindelář (Čech J.) - Sloboda, Trnka, Sedlák, Voráček, Kudělka, Ovčačík, Punčochář - Káňa T., Ujčík, Szturc, Burger, Walker, Šedivý, Klimek, Sýkora, Pohl, Strapáč, Káňa J., Štefanka, Húževka.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička (Salfický) - Sičák, Kočí, Píša, Kolář J. I., Drtina, Havíř, Borer - Bartek, Starý, Markovič, Koukal, Buchtele, Kolář J. II., Rákos, Radil, Nahodil, Zohorna, Kousal, Cetkovský, Somík.

17:00 - Obě série jsou po úvodních dvou duelech vyrovnané.

První zápas v Pardubicích ovládli domácí, když základ ke svému vítězství položili ve druhé třetině, v níž otočili z 0:1 na 3:1. Nakonec vyhráli 5:2. Druhé utkání získaly Vítkovice. Napínavou bitvu rozhodl až penaltový rozstřel, v němž rozhodl nájezd Ujčíka - 2:3.

V Liberci viděli diváci velká dramata po oba dny. Poprvé domácí porazili Budějovice 4:3, i když hosté za stavu 4:1 mocně dotahovali. Ve druhém zápase se naopak radovali Jihočeši, kteří urvali třetí třetinu nevídaným skóre 5:2 a celkově vyhráli 6:4.

 

Právě se děje

Další zprávy