Varaďa dohraje sezonu v prvoligovém Ústí nad Labem

ČTK ČTK
12. 3. 2012 12:45
Třinecký útočník se s Ústím dohodl už v lednu
Bude se Václav Varaďa podobně radovat i v dresu Ústí?
Bude se Václav Varaďa podobně radovat i v dresu Ústí? | Foto: Marian Ježowicz

Ústí nad Labem - Hokejisty prvoligového Ústí nad Labem posílí v play off druhé nejvyšší soutěže zkušený útočník Václav Varaďa, který dosud hrál za Třinec.

Severočeský klub se na angažování pětatřicetiletého dvojnásobného světového šampiona dohodl s Oceláři již na konci ledna. Za Lvy bude po vyřazení obhájců titulu v předkole play off extraligy hrát i další útočník Zbyněk Hampl.

"Venca Varaďa Třinci v úvodu sezony chyběl ze zdravotních důvodů a existovala možnost, že neodehraje všechny zápasy v extralize," uvedl sportovní manažer Ústeckých Lvů Jaromír Šindel na klubovém webu.

Čtěte také:
Zlín vyřadil Oceláře. Mistr extraligový titul neobhájí

Pro tento případ jsme se dohodli s Třincem a agentem hráče," dodal Šindel.

Varaďa odehrál v extralize jen šestnáct zápasů v základní části, dalších pět přidal v předkole play off. Podle pravidel může hráč, který hraje v extralize i v první lize, odehrát ve svém "hlavním" působišti maximálně 26 zápasů.

Zkušený útočník, který odehrál více než 600 zápasů v NHL a loni pomohl Třinci k zisku mistrovského titulu, pomůže Ústí "jen" v play off první ligy. Případnou baráž by hrát nemohl.

"Václav Varaďa je prototypem hráče na play off. Do hry dává celé své srdce, je střelcem důležitých branek. Jeho důraz bude pro náš tým v play off velkým přínosem," doplnil Šindel.

 

Právě se děje

Další zprávy