VIDEO Holec se zlobí na Kočího: Zranil mě úmyslně

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
12. 3. 2012 11:45
Holec s vykloubeným ramenem v této sezoně dohrál
Fanoušek Komety se rozčiluje po faulu Davida Kočího na Miroslava Holce. Šlo o úmysl?
Fanoušek Komety se rozčiluje po faulu Davida Kočího na Miroslava Holce. Šlo o úmysl? | Foto: Jakub Šafránek

Praha - Hned samotný úvod druhého zápasu čtvrtfinále play off mezi hokejisty pražské Sparty a Komety Brno přinesl hodně zlé krve.

Z nedělního zápasu neuběhla ještě ani minuta a po ataku vyhlášeného tvrďáka Sparty Davida Kočího se na ledě svíjel nejproduktivnější hráč Komety v základní části Miroslav Holec.

Ten náraz na mantinel odnesl vykloubeným ramenem, a sezona tak pro něj nejspíš skončila. Holce tak postihla stejná diagnóza jako dalšího útočníka Komety Vojtěcha Němce, který utrpěl poranění ramene v sobotním zápase.

Podívejte se na zákrok Kočího na Holce - od času 1:30 (zdroj: Česká televize)

Holec zákrok sparťanského obránce, který za náraz na mantinel obdržel dvouminutový trest, viděl jasně.

"Mám to vyhozený (rameno). Proti Spartě už si nezahraju. Chtěl mě zranit. Od ničeho jinýho tam není," řekl čtyřiadvacetiletý útočník novinářům ještě během zápasu, který Sparta vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech a srovnala stav série na 1:1.

"Bylo to jednoznačný, vystřelil jsem a zabočoval jsem doleva do rohu. Kočí mě chytil pod rukou kolem pasu a úmyslně mě hodil na mantinel. Jednoznačně to byl od něj úmysl," dodal Holec, který po návratu z nemocnice dokoukal zápas v hledišti.

Stodesetikilový pořízek Kočí však byl opačného názoru.

"Jestli něco podobnýho říká, tak to je absolutní nesmysl. Že bych chtěl někoho zranit? Hloupost, jenom jsem dohrál souboj, jak jsem zvyklej. Snažím se hrát naplno. Mrzí mě, že došlo ke zranění. Ale nebylo to úmyslný," bránil se Kočí po zápase Holcovu nařčení.

Nebylo to však první setkání obou hráčů v této sezoně. Kočí si na někdejšího útočníka Slavie počíhal už v listopadovém zápase základní části a tehdy jejich střet skončil pro Holce zlomeným žebrem.

Čtěte také:
Plzeň porazila Zlín i podruhé, Sparta srovnala
Zápas jsme sledovali v online reportáži

Třicetiletý obránce Sparty, který plnil deset let v zámoří roli bitkaře, však jakoukoliv spojitost mezi oběma zákroky odmítá.

"Nemám na něj nijak políčeno. Vyplynulo to ze situace, je to spíš náhoda," řekl Kočí. "Myslím ale, že není důvod, proč bych ho měl kontaktovat. Neměl jsem ruce nahoře, nešel jsem po něm," odpověděl na dotaz, jestli se s Holcem spojí kvůli případné omluvě.

Odchovanec Sparty, který v jejím dresu hraje své první extraligové play off, se odvety ze strany hráčů ani fanoušků Komety nebojí. 

"Vůbec to neřešim. Můžete tam čekat to stejný se dělo dneska a možná ještě jednou tolik. Tvrdej boj do poslední minuty, hodně do těla, ale nemáme se čeho bát," dodal Kočí.

Zato trenér Komety Zdeněk Venera bude mít do středy co dělat. Po zranění Němce a Holce se mu rozpadly první dva útoky a prakticky celý nedělní zápas kvůli tomu Brno hrálo v kombinovaném složení jen se třemi útoky. 

"Během zápasu jsem nad tím přemýšlet vůbec nemohl, to jsem měl úplně jiné starosti. Zítra (v pondělí) to budeme řešit. Gretzky nám ale asi nepomůže, tak musíme přemýšlet o jiných alternativách," řekl Venera na tiskové konferenci.

 

Právě se děje

Další zprávy