Liberec vyhrál díky hattricku Bulíře, slaví i Pardubice

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
8. 3. 2012 21:21
Pardubice - Vítkovice 5:2, Liberec - Budějovice 4:3
Foto: Lukáš Drštička

Praha - Hokejisté Pardubic vstoupili do čtvrtfinále play off vítězně, když v úvodním domácím utkání porazili Vítkovice 5:2. Základ k vítězství položili ve druhé třetině, v níž v rozmezí pěti minut otočili z 0:1 na 3:1.

Výhodu domácího prostředí využil také Liberec, který zdolal České Budějovice 4:3. Největší zásluhu na tom měl Michal Bulíř, který se ve svém prvním utkání extraligového play off hned blýsknul hattrickem.

Čtěte také:
Zápasy play off jsme sledovali ŽIVĚ zde
Indiáni se proti Zlínu budou muset obejít bez Vlasáka

V Pardubicích se během úvodní poloviny střetnutí hodně vylučovalo, přesto ani četné přesilovky ke gólům nevedly. Víc to vyhovovalo Vítkovicím, které dostal do vedení po Burgerově přiklepnutí z druhé vlny Kudělka.

Severomoravané poté vsadili na pečlivou defenzivu, což dělalo domácím velké problémy. Překonat Málka se jim podařilo až ve 32. minutě. Bartek se sám u tyče neprosadil, a tak nahrál před odkrytou branku Markovičovi, který se už nemýlil.

A následovaly i další góly Východočechů. Od modré obrat dokonal Borer, třetí trefu přidal Zohorna a klid na domácí hokejky definitivně dodal po druhé přestávce Radil. Vítkovicím se podařilo snížit, ovšem o minutu později obnovil třígólové vedení Pardubic Markovič.

Také Bílí Tygři nejprve prohrávali a poté skóre otočili. Branky však v Liberci padaly už v první třetině. Po individuální akci poslal Budějovice do vedení Mikuš.

Už v 6. minutě ale bylo vyrovnáno, když úspěšnou dorážkou rozehrál své čtvrteční galapředstavení Bulíř. O tři minuty později si připsal i asistenci, když rozjel krásnou akci, na jejimž konci byl skórující Nedvěd.

Zkraje druhé periody se Bulířovi vyplatil důraz podruhé, tentokrát dorážel střelu Čakajíka. Ve 32. minutě byl na světě hattrick! Dvacetiletý mladík se prosadil přesným příklepem z levé strany.

Budějovice však nerezignovaly a skvělým nástupem do třetí třetiny udělaly ze zápasu drama. Góly Kotalíka a Němečka vlely hráčům Mountfieldu do žil novou krev, ovšem na vyrovnávací branku již nedosáhli.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky:
32. Markovič (Bartek), 34. Borer (Kousal, Buchtele), 37. T. Zohorna (Rákos, Havíř), 42. Radil (Havíř, Buchtele), 49. Markovič (Bartek, Kolář II) - 6. Kudělka (Burger, J. Káňa), 48. J. Káňa (Burger, J. Sýkora). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:9, navíc Klimek (Vítkovice) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 9127. Stav série: 1:0.

Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Borer, Sičák, Havíř, Kolář II, M. Drtina - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Markovič, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.
Vítkovice: Málek (49. Šindelář) - Punčochář, Kudělka, Ovčačík, Trnka, Sloboda, Voráček - J. Sýkora, Húževka, Szturc - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Štefanka, Klimek - Šedivý, Strapáč, Kucsera - od 32. navíc T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Bílí Tygři Liberec - HC Mountfield České Budějovice 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky:
6. Bulíř (T. Urban), 9. P. Nedvěd (Čakajík, Bulíř), 23. Bulíř (Čakajík), 32. Bulíř (Vak) - 3. Mikuš (Horna), 42. Kotalík (J. Novák), 45. Němeček (Martynek, Kotalík). Rozhodčí: Minář, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:4, navíc Podlešák (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Liberec: Pinc - Trončinský, Derner, Čakajík, Výtisk, Roth, Holub, Moravec, Štich - Kudrna, P. Nedvěd, Klimenta - Bulíř, T. Urban, Vantuch - Kica, Vak, Špaček - Bartovič, Bárta, Víšek. Trenéři: Kalous a Pešán.
České Budějovice: Jakub Kovář (32. Kantor) - Ptáček, Kranjc, J. Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Červený (34. Martynek), Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Podlešák - Horna, Mertl, R. Pšurný - Kuchejda, Langhammer, Burian. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

 

Právě se děje

Další zprávy