Skvělý obrat Slavie. Kometě nestačilo vedení o tři góly

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
13. 2. 2012 21:26
Brno - Slavia 3:4 v prodl. (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)
Radost hokejistů Slavie po výhře nad Plzní
Radost hokejistů Slavie po výhře nad Plzní | Foto: ČTK

Praha - Famózní obrat předvedli hokejisté Slavie v předehrávce 50. kola extraligy na ledě Brna.

Přestože po první třetině prohrávali svěřenci trenéra Růžičky 0:3, nakonec se přece jen radovali ze dvou bodů za výhru 4:3 v prodloužení.

Kometa tak promarnila možnost takřka si pojistit postup do předkola play-off, naopak Slavia se stále drží v pelotonu teoretických aspirantů na desátou příčku.

Čtěte také:
Extraliga dostala pokutu 13 milionů za plzeňské dresy
Bude hrát Slavia baráž? Má nejnižší kurz ze všech týmů

Pražané začali před nabitým Rondem aktivněji, ovšem v závěru úvodní desetiminutovky jej zradily minely gólmana Kopřivy. Ten nejprve pustil Žižkovu střelu zpoza modré čáry a o pár vteřin později dovolil nejistým zákrokem úspěšně dorážet Eratovi.

Za stavu 2:0 pro domácí jej tak nahradil Furch, ale ani on dlouho čisté konto neudržel. V přesilovce jej překonal znovu Erat.

Slavia se přes třígólové manko nevzdala. V 18. minutě ještě Dušek trefil pouze tyč, ovšem po změně stran už nulu na jejim kontě vymazal při početní výhodě Dresler. Ve 27. minutě snížili slávisté Tomicou na rozdíl jediné branky a z jasné záležitosti bylo rázem drama.

Zatímco domácí hráče svírala křeč, hosté se hnali za vidinou vyrovnání. A ve 45. minutě se dočkali, když remízový stav dokonal Sklenář. K jeho udržení poté velkou měrou přispěl Furch, když zlikvidoval nebezpečné šance Čermáka a Vašíčka.

V následném prodloužení se ujala elegantní akce nejproduktivnějího muže utkání Vondrky, který ke dvěma asistencím přidal i vítěznou trefu.

50. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 3:4 v prodl. (3:0, 0:2, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky:
9. Žižka, 10. Erat (Petrovický, Holec), 15. Erat (Petrovický, Holec) - 21. Dresler (Vondrka, T. Pospíšil), 27. Tomica (Dresler, Vondrka), 45. Sklenář (Micka, Valach), 63. Vondrka (Kadlec). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Bejček, Charvát. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Vašíček, Bičánek, Malec, M. Hruška - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, H. Zohorna, Koreis. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Slavia: Kopřiva (10. Furch) - Kadlec, Valach, Kuboš, Kolařík, Šulc, Dresler - T. Pospíšil, Dušek, Krenželok - Vondrka, T. Hertl, Tomica - P. Jelínek, Jaškin, J. Doležal - Žejdl, Micka, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

 

Právě se děje

Další zprávy