Šlégr se vrací na led, návrat k hokeji ale není reálný

ČTK ČTK
9. 2. 2012 13:00
Přiznal, že návrat do extraligy není příliš reálný
Jiří Šlégr
Jiří Šlégr | Foto: Ludvík Hradilek

Litvínov - Hokejisty Litvínova by v závěru extraligy mohl posílit na ledě obránce Jiří Šlégr.

Současný poslanec a zároveň šéf realizačního týmu Severočechů, který ze zdravotních důvodů ukončil před dvěma lety hráčskou kariéru, přiznal, že plánuje, že se opět zapojí do tréninku. Příliš reálné šance na comeback ale nevidí.

"Strašně rád bych se vrátil, zvlášť v téhle situaci. Určitě to vyzkouším, ale myslím, že zdraví mi to vážně nedovolí," řekl MfDnes Šlégr, který je členem představenstva klubu.

Litvínovu hrozí účast ve skupině o udržení v extralize. Pět kol před koncem základní části je dvanáctý a na poslední Slavii má náskok jen dva body.

Čtěte také:
Litvínov podruhé mění trenéra. Kučeru střídá Jeřábek

Severočeši, které od pondělí vede nový hlavní trenér Vladimír Jeřábek, se ale na druhou stranu ještě nevzdali boje o účast v předkole play off. Na desátou Kometu Brno ztrácejí sedm bodů.

Čtyřicetiletý Šlégr přestal hrát i proto, že měl dlouhodobé problémy se zády. V únoru 2009 dokonce zkolaboval přímo při zápase na ledě.

"Půjdu trénovat, asi ještě v tomhle týdnu. Chytám se stébla. Naše situace vážně není ideální. Chtěl bych tomu pomoct. Jenže nevím, jestli bych v téhle fázi mužstvu pomohl, nebo spíš uškodil. Jak říkám, nejsem v tom optimista," podotkl olympijský šampion z Nagana, vítěz Stanleyova poháru s Detroitem z roku 2002 a mistr světa z Vídně z roku 2005.

 

Právě se děje

Další zprávy