Liberecký šéf Jech rezignoval na funkci prezidenta APK

ČTK ČTK
9. 1. 2012 17:45
Jech odstoupil, protože Liberec nesouhlasí s uzavřením
Prezident APK a hokejového Liberce Ctibor Jech.
Prezident APK a hokejového Liberce Ctibor Jech. | Foto: Ondřej Roubínek

Praha - Prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Ctibor Jech odstoupil na pondělní mimořádné valné hromadě v Praze z funkce.

Nadále však zůstává členem představenstva. O Jechově nástupci bude valná hromada hlasovat na příštím zasedání v pondělí 23. ledna.

Za Jechovou rezignací je nesouhlas s plánovaným uzavřením extraligy, kterou asociace řídí. Liberec, kde Jech zastává funkci generálního manažera, byl jedním z mála klubů, které se proti této myšlence postavily.

Čtěte také:
Dvě extraligy? I to může způsobit hokejová válka
Hokej v ohrožení. Svaz dostal výpověď od klubů
Hadamczik se pustil do šéfa Varů, ten zvažuje žalobu

"Dostal jsem se do problémů zastupovat asociaci, protože na prosincové konferenci jsme dostali za úkol pracovat na uzavření extraligy a navíc došlo k vypovědění smlouvy se svazem. S tím já se neztotožňuji a jako skupina jsme se dostali do velké menšiny," řekl ČTK Jech.

"Rozhodl jsem se po zralé úvaze, není to žádné gesto. Každá práce vyžaduje zanícenost a přesvědčení pro věc, což já ovšem nemám. Nechtěl jsem být brzdou," uvedl Jech.

"Podpořil mě v tom i majitel klubu. Uvolním tak místo někomu, kdo na těch úkolech a jejich naplnění bude pracovat se zápalem a energií, neboť v ně bude věřit," doplnil.

Členem představenstva ale jako zástupce severočeského klubu nadále zůstává. "Na tom se nic nemění," potvrdil Jech.

O svém nástupci zatím nechtěl spekulovat. "Zatím jsme nejednali ani o kandidátech, ale samozřejmě budeme chtít mít nového prezidenta co možná nejdříve," uvedl Jech.

 

Právě se děje

Další zprávy