Kladno rozstřílelo Litvínov a je osmé

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
29. 12. 2011 20:19
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Praha - Hokejisté Kladna deklasovali v předehrávce 35. kola extraligy Litvínov 5:0 a posunuli se před svého dnešního soupeře na osmé místo.

Rozhodující náskok si Středočeši vypracovali v prostřední třetině, kdy ke gólu z úvodní části nastříleli další tři. Čtyři minuty před koncem pak přidal poslední trefu Látal.

Hráči Vervy zkraje utkání prokazovali, proč v posledních třech zápasech na venkovních kluzištích zvítězili a zaměstnávali Cháberu v brance domácích. Poté se ke slovu dostali Kladenští, kteří zahrozili i ve vlastním oslabení.

Čtěte také:
Pardubice musejí za Melichara zaplatit 360 tisíc
Liberec opět prohrál, Pardubice doma padly s Boleslaví

Změna skóre však přišla až v přesilovce Rytířů. Početní výhoda pět na tři ještě zůstala nevyužita, pokračující klasickou přesilovku však přetavil v gól po ideální přihrávce Kally k tyči Patera. Rovněž Eberle po změně stran zakončoval pohlednou spolupráci do prázdné brány a Kladno vedlo v necelé polovině zápasu 2:0.

Severočeši na dvoubrankové manko zareagovali zvýšenou aktivitou a odměna se málem dostavila. Jenže Černý, Trávníček ani Kubát své šance nevyužili a domácí trestali. Bekhendovou střelou zvýšil Dragoun a Litvínov měnil gólmany.

Cháberův náhradník Franěk však čisté konto dlouho neudržel. Ve vlastním oslabení jej dorážkou překonal Lepine, pro nějž to byla vůbec první extraligová trefa.

Hosté se už z nejvyššího debaklu v sezoně nevzpamatovali a v 56. minutě ještě jednou inkasovali z hole Látala.

Předehrávka 35. kola hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
15. Patera (Kalla, Majeský), 26. Eberle (Melka, Lepine), 32. Dragoun (Kalla, Hovorka), 36. Lepine (Bicek), 56. M. Látal. Rozhodčí: Hodek, Homola - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2650.

Kladno: Chábera - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Posmyk - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, M. Látal - Eberle, Melka, Kafka. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Litvínov: Volke (32. Franěk) - Stříteský, Kubát, Brejčák, Jareš, Černošek, Kousalík, od 50. navíc Pojkar - Kubinčák, V. Hübl, Hanzl - Majdan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček - Smolka, Gerhát, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

 

Právě se děje

Další zprávy