Slavia udolala Boleslav a bodovala počtvrté za sebou

Tomáš  Kubánek Aleš Vávra Tomáš Kubánek, Aleš Vávra
5. 12. 2011 21:20
HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Hokejisté Slavie porazili v souboji ze suterénu tabulky hokejové extraligy Mladou Boleslav 4:3.

Pražané vedli 2:0 a 3:1, nakonec však vítězství zachránili až v 53. minutě, kdy rozhodnul Alinč.

Slávisté tak prodloužili svou sérii zápasů, v nichž bodovali, na čtyři.

Domácí se ujali vedení v jedenácté minutě. Kůrka vybojoval puk u hrazení a perfektním křížným pasem našel osamoceného Alinče, který neměl problém zakončit.

Čtěte také:

Kapitán Komety Hubáček odešel do finského Jyväskylä
Růžička bude Slavii trénovat nejméně dalších pět let

V první třetině byla Slavia jasně lepší a hosté mohli děkovat Hüblovi, že prohrávali pouze o branku. To po první přestávce už se musel činit i Kopřiva. Boleslav totiž byla o poznání aktivnější.

Paradoxně ovšem inkasovala podruhé. Akci Kaluse ve hře čtyř proti čtyřem zakončil Sklenář. Ve 28. minutě se Bruslařský klub dočkal, snížil Balaštík. Hosté měli další šance, nicméně znovu inkasovali.

Opět ve hře čtyři na čtyři skóroval Dušek po vybídnutí Rotha. Vzápětí se podruhé v utkání trefil Balaštík, tentokrát v přesilovce pět proti třem.

A vyrovnání na 3:3 přišlo ve třetí minutě třetí třetiny. Kuriózní gól si připsal Vrbata, protože se jako poslední z boleslavských dotkl kotouče. V reálu to však byl vlastenec jako vyšitý. Kuboš přihrával Vašíčkovi a puk překvapil Kopřivu.

Boleslav mohla vyhrát, šance měla například v dlouhé. přesilovce čtyř proti třem. Nedala, a tak přišel trest. Alinč v přesilovce přesně tečoval Kadlecovo nahození.


29. kolo hokejové extraligy:

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky:
11. Alinč (Kůrka, Vondrka), 24. Sklenář (Vašíček, Kalus), 38. Dušek (Roth, Krenželok), 53. Alinč (Kadlec, Vondrka) - 28. Balaštík (Podkonický, Žabka), 39. Balaštík (Vrbata, Hay), 43. Vrbata. Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 11:13, navíc Bahenský a Podkonický (oba Mladá Boleslav) oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2235.

Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Šulc, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík, Vašíček - Kůrka, Alinč, Vondrka - T. Svoboda, V. Růžička ml., Tomica - Sim, Dušek, Krenželok - Kalus, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.
Mladá Boleslav: J. Hübl - Hay, Baldwin, Žabka, Drábek, Rýgl, Koma, Mozík - Bahenský, Podkonický, Mikulík - Balaštík, Cetkovský, Tomas - Jiránek, Stieler, Demel - Goertzen, Vrbata, Hrdel. Trenéři: P. Novák a Hiadlovský.

 

Právě se děje

Další zprávy