Fanoušci mohou litovat, Kometa se neobvykle rozstřílela

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
15. 10. 2011 7:00
Kometa dosud nevstřelila víc než tři góly
Hokejisté Komety devět gólů dosud v extralize nevstřelili
Hokejisté Komety devět gólů dosud v extralize nevstřelili | Foto: Lenka Rybaříková

Praha - Přestože hokejisté brněnské Komety v probíhající sezoně extraligy dosud nevstřelili více než tři góly (v základní hrací době), v 11. kole na ledě pražské Slavie jich dali hned devět.

Naopak Slavia jen potvrdila svou aktuální krizi. Z osmi zápasů prohrála už sedmý a na poslední příčku má náskok už jen jednoho bodu.

Kanonádu Komety však vidělo "jen" 5127 fanoušků, tedy zhruba o sedm tisíc méně, než kolik jich přišlo do O2 areny na zápas s Kometou loni v listopadu.

Hlavní příčinou je bojkot ze strany brněnských fanoušků, kteří nesouhlasili se zvýšeným vstupným na tento zápas.

Čtěte také:
Fans Komety bojkotovali Slavii. Přišli o čtrnáct gólů

Dvěma góly a jednou asistencí se na výhře Komety podílel útočník Tomáš Pospíšil, jenž ještě v minulé sezoně výrazně pomohl Slavii k postupu do semifinále.

"Dnes jsme změnili hru, začali jsme víc bruslit a to nám víc vyhovuje. Snad budeme dávat více gólů častěji Měli jsme ale spíš štěstí a všechno nám tam napadalo. Když oni dali kontaktní gól, my jsme hned přidali další. Nemohli se tak dostat do tempa, to bylo nejdůležitější," řekl novinářům po zápase Pospíšil.

"Vypadá to jednoduše, ale bylo to těžký. Chtěli se dostat do zápasu a dali nám gól, ale my jim hned zase odskočili. Možná se zdálo, že nebojujou, ale tak to určitě nebylo. Prostě se nemohli dostat do své hry," dodal útočník Komety.

Čelanský: Doma předvádíme žalostné výkony

"Vyrobili jsme dnes obrovské množství individuálních chyb v obranném pásmu. Soupeř byl důraznější a všude o krok vepředu," řekl na tiskové konferenci po zápase asistent trenéra Slavie Jiří Čelanský.

Tomáš Pospíšil
Tomáš Pospíšil | Foto: hc-slavia.cz

"Dotahovali jsme sice, ale když jsme se dostávali do kontaktních gólů, tak jsme bohužel okamžitě inkasovali. Bylo tam dnes málo pozitivních věcí a musíme se nad tím zamyslet. Doma předvádíme žalostné výkony," smutnil Čelanský.

Naopak asistent Komety Lubomír Oslizlo si pochvaloval produktivitu svého týmu.

"Těší nás, že jsme proměnili šance, neboť minulý zápas s Budějovicemi jsme hráli také velice dobře, akorát ty šance jsme neproměnili. Dnes se to podařilo, i když jsme si to vždy trošku zkomplikovali v každém začátku třetin, kdy jsme inkasovali gól. Brzy jsme ale odpověděli a zápas velice dobře zvládli."

Pospíšila jen mrzelo, že kvůli bojkotu nepřijelo do Prahy více fanoušků.

"Věděli jsme sice, že pár lidí určitě přijede. Ale asi jich mohlo být o pár tisíc víc. Je to škoda."

 

Právě se děje

Další zprávy