Sparta porazila Boleslav, Kočí se při premiéře nepral

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
13. 10. 2011 21:35
Mladá Boleslav - Sparta 1:2 sn.
Foto: Jakub Šafránek

Praha - Hokejisté Sparty zvítězili v předehrávce 11. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 2:1 po samostatných nájezdech, když vítěznou branku vstřelil svým oblíbeným bekhendovým blafákem Petr Ton.

Pražané se tak díky šesté výhře z posledních sedmi zápasů posunuli na třetí místo tabulky, odkud ztrácejí bod na vedoucí Liberec.

Premiéru v nejvyšší soutěži si odbyl známý bitkař David Kočí, který se však do žádné šarvátky nepustil. "Splnil očekávání. Bylo to pro něj těžké, naskočil poprvé do extraligy a odehrál, co jsme si představovali," zhodnotil Kočího výkon jeden z trenérů Sparty Patrik Martinec.

Čtěte také:
Sparta podepsala bitkaře Kočího, ale jen na zkoušku
Fanoušci Brna bojkotují kvůli vstupnému zápas na Slavii

Mladá Boleslav jakoby nebrala na vědomí propastný rozdíl, který mezi oběma týmy v současnosti je, a sympaticky Pražany svírala. V 10. minutě se také dočkala zasloužené odměny, když úspěšnou dorážkou otevřel skóre Tomas.

Zatímco domácí Valent neměl v úvodní třetině téměř žádnou práci, Pöpperle na druhé straně se měl co ohánět. Zazářil především při šanci osamoceného Goertzena chvíli před první přestávkou.

Tlak Středočechů se přenesl i do druhé části, ovšem po neproměněných příležitostech Balaštíka a Baldwina se aktivity chopili hosté. Ve 34. minutě bylo srovnáno. Při přesilovce našlápnul k rychlé akci Tenkrát a po objetí brány zasunul puk za Valenta.

V dalším průběhu utkání měly oba týmy hned několik dobrých šancí, ovšem ty největším zmařily brankové konstrukce.

Následné nájezdy opanovali brankáři, kteří za svá záda pustili jedinou střelu. O druhém bodu pro Spartu rozhodl Ton.

11. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
10. Tomas (D. Výborný) - 34. Tenkrát (Bližňák, Sersen), rozhodující sam. nájezd Ton. Rozhodčí: A. Jeřábek, Husička - Horinek, Rozlílek. Vyloučení: 4:6, navíc Lapšanský (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3690.

Mladá Boleslav: Valent - Rýgl, Chaloupka, Žabka, Baldwin, Drábek, Jindra, Dudáš, Beňovič - Balaštík, D. Výborný, Tomas - Goertzen, Bahenský, Pabiška - Cetkovský, Vrbata, Kotrla - Mikulík, Stieler, Demel. Trenéři: V. Jeřábek a Hiadlovský.
Sparta Praha: Pöpperle - Milam, Sersen, Kasík, Jan Hanzlík, Kučný, Philipp, Kočí - Tenkrát, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Lapšanský, Luňák, Žálčík - od 26. navíc Přibyl. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

 

Právě se děje

Další zprávy